| 2019. január. 28. | 2 perc olvasás

Óvodások bizonyítottak a Castrumnál!

2016 óta, komoly mozgás-, és képesség fejlesztés zajlik a Castrumban a legfiatalabb rábaközi gyerekeknek. Peti Sensei már két csoportban foglalkozik 4 éves kortól a fiatalokkal. A kapuvári központú Castrum SC OviKarate edzéseire, Szárföldről, Veszkényből, Vitnyédről is hozzák az óvodáskorú gyerekeket, hogy már fiatal korban, játékos formában megismerkedhessenek a japán harcművészettel.

A fehér ruhába öltözött apró karatékák száma mára már meghaladja a 40 főt. A gyerekek heti rendszerességgel érkeznek az egy órás edzésre, és ilyenkor bizony gyerekzsivajtól hangos az egykori kapuvári Rendőrkapitányság épülete. A tatamival borított edzőterem kiválóan alkalmas a gyerekek mozgásfejlesztésére. A Kyokushin karate alapjaira, és tradicionális formájára épülő képzés, remekül megfér a modern képességfejlesztő gyakorlatokkal. Fontos hangsúlyt fektet a 3. danos mester az egyensúly-, ügyesség- gyorsaság- és koordinációs képességek fejlesztése mellett a tisztelet és fegyelem megtanulására is.

Január 25-én, hasonlóan felnőtt társaikhoz, a legfiatalabb karatékák is bebizonyíthatták felkészültségüket. Ezúttal Sensei Pantelics Péter mellett, Németh Veronika és Pantelics Bence fekete öves mesterek is erősítették a kapuvári övvizsga bizottságot. 15 fiatal mutatta be az eddig tanultakat, akik közül öten már narancssárga övre vizsgázhattak.

Szalai Anna büszkén viseli a narancssárga övet
Szalai Anna büszkén viseli a narancssárga övet

„Úgy gondolom a mai fiatal társadalomnak nagy szüksége van a mozgásfejlesztésre, és a gyermekeknek az önfegyelem megtanulására. Ma azok a mesterek segítették az övvizsgát, akik 15-17 évvel ezelőtt szintén ovikaratésként kezdték a sportpályafutásukat. Azóta összesen tizenötször állhattak már az Európa Bajnokságok dobogóján, de ezeknél az eredményeknél sokkal fontosabb az, hogy mindketten megtanultak tervezni. Tervezni, és a cél érdekében elhivatottan dolgozni, majd pedig azt elérve, újabb célokat kitűzve élik egyetemi mindennapjaikat. Biztos vagyok benne, hogy ez a narancssárga öv, óriási motivációként hat majd minden kis karatésunkra. Ez nem megvehető. Ezért meg kell dolgozni, még óvodás korban is!” – nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum vezető edzője.

Bors Jázmin, szépen szeli át az akadályt
Bors Jázmin, szépen szeli át az akadályt

Legnépszerűbb cikkek