| 2017. november. 10. | 1 perc olvasás

Óvodások Márton napi felvonulása a Jerevánon!

Immáron második alkalommal rendezték meg a soproni Jereván lakótelepen a Szent Márton napi lampionos felvonulást pénteken.

A Trefort Téri Óvodától induló sétán az óvodások szülői kísérettel, énekléssel tették meg a távolságot a Fáy András Szakgimnáziumig, ahol Herczeg Lászlóné igazgató és Balláné Horváth Márta óvódavezető köszöntötte a több száz fős lampionos csapatot. A Márton napi program immár második alkalommal várta a családokat igazi közösségi eseményként a Fáy Iskola és a Trefort Téri Óvoda szervezésében a részönkormányzat támogatásával. 

A köszöntő beszédek után gyümölcslé, pogácsa várta a kicsiket, míg a felnőttek forralt bort is fogyaszthattak.

Az eseményen részt vett Tóth Éva a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke, valamint Barcza Attila önkormányzati képviselő, tanácsnok is.

Tóth Éva a részönkormányzat elnöke elmondta: szívesen támogatják az immár hagyománnyá vált közösségi rendezvényt, ami példaértékű együttműködésben valósult meg  a szervező iskola és az óvoda között. A Trefort téri óvodások a Jereván egyik legnagyobb közösségi ünnepévé teszik a Szent Márton Napot, amikor többszáz lampionnal elindulva világítják be azt.

Barcza Attila önkormányzati képviselő néhány szóban Szent Márton történetét mesélte el, kérve a szülőket, hogyha van kedvük, otthon gyermekeiknek részletesebben mondják el a püspök történetét. Elmondta, ő is a Fáyba járt, és hogy jó ide visszajönni.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek