| 2021. február. 20. | 1 perc olvasás

Ózongenerátor-készülékeket kapott a Soproni Gyógyközpont

A hagyományos fertőtlenítő eljárás kiegészítésére alkalmas ózongenerátorokat adományozott a Soproni Gyógyközpont Urológiai Osztályának Dr. Kovács Péter soproni állatorvos. A modern készülékek könnyen hordozhatóak, így nagy hasznát veszik a járóbeteg ellátó helyiségekben.

Dr. Kovács Péter a Covid-19 járvány második hullámában az erőn felül teljesítő egészségügyi dolgozók munkáját szerette volna valamilyen módon segíteni. Saját pozitív tapasztalatai alapján döntött az ózongenerátorok adományozása mellett. Ózongázzal a szokásos fertőtlenítési eljárást ki lehet egészíteni, a legrejtettebb zugokban is ki tudja fejteni hatását, ezért a készülék alkalmas rá, hogy az egészségügyi intézményekben is csökkentse a kórokozók terjedésének kockázatát – részletezte dr. Kovács Péter.


Fotó: Soproni Gyógyközpont

Az Urológiai Osztályra végül két nagyobb ózonkibocsátásra képes készülék került, amelyekkel nagyobb tereket tudnak ózonkezelés alá vetni, kisebb helyiségben pedig rövidebb idő alatt lehet elérni a kívánt hatást. Az adományt dr. Rosta Gábor, az Urológiai Osztály osztályvezető főorvosa köszönte meg, egyben elmondta, nagyon örültek a készülékeknek, amelyeknek nagy hasznát veszik a jelenlegi járványhelyzetben.

Borítókép; Soproni Gyógyközpont

Legnépszerűbb cikkek