Pályaorientációs projektnap a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolában

A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolában a napokban tartották a pályaorientációs projektnapot. A tanítás nélküli munkanapon minden a pályaválasztásról, a szakmákról szólt.

Alsó tagozaton osztályonként szervezték a programokat, melyek között egyebek mellett méhészet, galambászat, illetve piac- és vasútállomás- látogatás is szerepelt.
A felsősök évről évre felmenő rendszerű projekten vesznek részt, melynek keretében a négy év alatt számos szakmát ismerhetnek meg és próbálhatnak ki az iskolákban, tanműhelyekben, laboratóriumban, tanerdőben, üzemekben, munkahelyeken.

Ennek köszönhetően most is készült kulcstartó, ceruzatartó, kismaci, dekorációs papír, vendégváró falatkák, valamint hajtogatott szalvéta az ünnepi asztalra.

A program külső segítséggel valósul meg, melyben kiemelkedő szerepet játszanak a Soproni Szakképzési Centrum iskolái, így a Roth Gyula Erdészeti Technikum, a Handler Nándor Technikum, a Vas- és Villamosipari Technikum. Ezen felül a bánfalvi mesterségeket bemutató Pálos Pince és Kárpáti Malom, az Erhardt Étterem, az IMS Connector Systems, a Soproni Rendőrkapitányság, a Csonkaglas, valamint a korábbi években az IKEA Industry és a Soproni Iparkamara is hozzájárult a pályaorientációs projektnap sikeréhez.
 

A projekt hozzásegíti a hetedik-nyolcadik osztályosokat ahhoz is, hogy a számukra rendezett városi programokon célirányosan ki tudják választani azokat az iskolákat, melyek őket a leginkább érdeklik, és ellátogassanak oda, legközelebb november 10-én, a Szakmák délelőttjén.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek