| 2019. november. 21. | 2 perc olvasás

Pályaválasztási kiállítás

18. alkalommal rendezték meg a pályaválasztási kiállítást Sopronban. A pályaorientációs programon közel 30 kiállító – iskolák és cégek – mutatták be szakképzési kínálatukat, és az iskola utáni lehetőségeket a soproni és Sopron környéki 7. - 8 . osztályos általános iskolás diákok számára.

A gyakorlatban is kipróbálhatták az egyes szakmákat a továbbtanulás előtt álló diákok csütörtökön, a Pályaválasztási kiállításon a Liszt központban. A rendezvényen közel 1200 soproni és Sopron környéki 7.-8. osztályos tanuló vett részt. 


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas  Ciprián, Sopron polgármestere megnyitójában kiemelte: nagy szükség van a rendezvényre. - Az itt jelenlévő szervezők feladata, hogy megmutassák azokat az utakat és lehetőségeket, amik közül választhatnak a diákok. Akkor dolgozunk jól, ha ők jó döntést tudnak hozni- tette hozzá a polgármester.

A megyei Kormányhivatal által szervezett rendezvény ebben az évben is a pályaorientációban együttműködő partnerek — a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, a Soproni Szakképzési Centrum, valamint a Soproni Tankerületi központ — közös tevékenységének keretében valósult meg közel 30 kiállító részvételével. A szervezők hisznek abban, hogy az élmény nyújtja a legnagyobb inspirációt a fiatalok számára, ezért szervezték meg interaktív módon a pályaválasztási kiállítást.

Dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester a megnyitón.
Dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester a megnyitón.
fotó: Griechisch Tamás
Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.
Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.
fotó: Griechisch Tamás

Díjátadás is színesítette a pályaválasztási kiállítást. A Szakma Nagykövete elismerést Nagy Nikolett fodrász vehette át elsőként, aki a szakmák olimpiájának is nevezett kazanyi WorldSkills versenyről egy Kiválósági éremmel tért haza. A díjat a Soproni Szakképzési Centrum alapította. A díjazott a Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskolájának volt tanulója, aki a magyar csapat tagjaként vett részt a nemzetközi megmérettetésen, és a fodrász szakmában a hatodik helyezést érte el a világversenyen.


fotó: Griechisch Tamás

A helyszínen kiállítók a népszerű, keresett szakmák mellett, a hiányszakmákat is bemutatták. Az oktatási intézmények és a kiállító cégek törekedtek arra, hogy szemléletes képet nyújtsanak az iskola utáni életről, az elhelyezkedési lehetőségekről, a munka világáról.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek