| 2017. november. 14. | 1 perc olvasás

Pályaválasztási kiállítás volt Sopronban (galéria)

A pályaválasztás a családok egyik sorsdöntő kérdése, amelyben közös döntést hoz a kisdiák és a szülő arról, hogy az általános iskola befejezése után a gyermek hol folytassa a tanulmányait. Ezt a döntést igyekszik elősegíteni az a rendezvénysorozat, amelyet a pályaorientációs kiállítások kínálnak.

A továbbtanulás, a pályaválasztás minden fiatal számára nagyon fontos, hiszen a jó választás egy meghatározó döntés az ember további életét tekintve. A munka fontos része az önbecsülésnek és a társadalmi megítélésnek is és amely biztosítja felnőtt korban a saját illetve az ember családjának a megélhetését is. 

A jó választást hivatott elősegíteni az a lehetőség, amely kedden került megrendezésre Sopronban, ahol tizenhét szakképző iskola, négy egyéb intézmény és hat munkáltató mutatkozott be az érdeklődő fiatalok számára. 

A rendezvényt, amelynek szervezője a Győr-Moson-Sopron Megyei Pályaorientációs Konzorcium hatalmas érdeklődés kísérte, ahol betekintést nyerhettek különböző szakmákba a fiatalok és ahol számtalan hasznos információval is gazdagodhattak. A szemlélődés és az elméleti tájékoztatás mellett azonban lehetőség nyílt egy-egy szakmát a "gyakorlatban" is kipróbálni amelyet interaktív foglalkozások segítettek elő. 

Azoknak akik a műszaki pályák iránt érdeklődnek különböző képesség-vizsgáló tesztekkel is készültek, amely nagyban tud segíten abban, hogy a legmegfelelőbb szakma irányába terelje az érdeklődőt. 

Terrmészetesen azoknak is igyekeztek segíteni, akiknek még nincs pályaelképzelése, hiszen az ő számukra egy számítógépes programmal igyekeztek megtalálni azt a szakmát, amelyre a legfogékonyabb a fiatal. 

A Soproni Tankerületi Központ a GYMS Megyei Pályaorientációs Konzorcium tagjaként a Soproni Szakképzési Centrummal és a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamarával közösen támogatja a magyarországi szakképzést, amely összefogásnak az eredménye, hogy a Liszt Ferenc Központban tartott rendezvényen a helyi illetve kerületi iskolák aktívan részt vettek és bemutatkoztak a látogatóknak, és amely minden bizonnyal hatalmas segítség volt a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik számára. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek