| 2021. október. 25. | 1 perc olvasás

Pályaválasztási nap a Soproni Szakképzési Centrumban

A Soproni Szakképzési Centrum kiemelt feladata a beiskolázás előkészítése, a pályaválasztás előtt álló tanulók és szüleik informálása a szakképzési oktatási rendszerről és lehetőségeiről. Az elmúlt tanévben, a járványügyi veszélyhelyzet miatt, hagyományos – személyes kontaktust igénylő – rendezvényeit online formában rendezte meg a szakképzési centrum. A szervezők bíznak abban, hogy a járványhelyzet alakulása idén lehetővé teszi a személyes részvételt a rendezvényeken.

Sopron és a Rábaköz térségének általános iskolái, pedagógusai, osztályfőnökei és pályaválasztási felelősei részére november 4-én tartják meg szokásos tájékoztató rendezvényüket. A tájékoztató keretében a 2022/2023. tanév beiskolázásáról informálják és segítik a pályaválasztás előtt álló tanulókat. A megújult szakképzésről, ’Szakképzés 4.0” címmel tart előadást Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium). A tájékoztatón bemutatkoznak az iskolák és a képzések. 

Kiemelt pályaválasztási rendezvény lesz november 10-én a „Szakmák délelőttje”, melynek keretében valamennyi iskola nyitott kapukkal várja az érdeklődő diákokat, hogy személyesen is megismerkedhessenek az oktatott szakmákkal és az intézményekkel. Minden iskola készül további nyílt nappal és egyéb rendezvényekkel is a pályaválasztás előtt álló tanulók és szüleik részére.

Továbbra is várják az érdeklődő általános iskolás csoportokat a Digitális Közösségi Alkotóműhely (DKA) Sopronban, ahol a diákok a digitalizáció és a robotika mellett, a hagyományos szakmákkal is ismerkedhetnek (könnyűipar, fémipar, faipar); az alkotótevékenység közben pedig fejlődik a gyerekek tervezői és vizuális látásmódja. A Szakképzési Centrum elkészítette Középiskolai felvételi tájékoztató kiadványát a 2022/2023-as tanévre. A kiadványt november első hetében juttatják el – a Soproni Tankerületi Központ segítségével – a soproni, Sopron térségi és a Rábaközi általános iskolák hetedikes, nyolcadikos tanulói részére. A kiadvány elérhető a Soproni Szakképzési Centrum honlapján, rendezvényein, az iskolákban és a Soproni Szakképzési Centrumban. A pályaválasztásról és beiskolázásról további információ a szakképzési centrum és a szakképző intézmények honlapján olvasható: 

Borítókép; SopronMédia arhívum  

Legnépszerűbb cikkek