| 2017. szeptember. 7. | 2 perc olvasás

Pályázat: Reformáld meg a városod!

A Reformáció Emlékbizottság teljesen egyedi megközelítéssel áll a városkommunikáció kérdéséhez. Rengeteg pályázati kiírást találhatunk ugyanis városkép megújító tartalommal, de ezek közül vajon melyik buzdítja arra a városlakókat, hogy előadjanak egy flashmobot mondjuk a főtéren? Vagy pop-up színházi előadást szervezzenek a templomkertben?

Idén ünnepeljük az 500 éves reformációt, az évforduló pedig kimeríthetetlen program, esemény és pályázati lehetőségeket tartogat magában. Városom reformációja címmel jelenleg is fut az az országos és határon túli pályázat a Reformáció Emlékbizottság szervezésében, amely lokális szinten igyekszik mozgósítani a városi közösségeket kulturális előadások, performanszok koncepcióinak elkészítésére. Magyarországon a különböző fesztiválokon és gasztrotúrákon kívül viszonylag kevés olyan, kifejezetten kultúra fókuszú lehetőség adódik az egyes régióknak, városoknak, amellyel bekerülhetnek a budapesti események által uralt média vérkeringésébe. Erre jelenthet kiváló lehetőséget a Városom reformációja pályázat, amire egészen szeptember végéig várják a jelentkezéseket.

A pályázatra benyújtott ötlet lehet bármilyen zenei előadás, koncert, színházi jelenet, tánc vagy játék, illetve flashmob, a lényeg, hogy szorosan kapcsolódjon a reformáció szellemiségéhez, üzenetéhez. Ha a városi közösségek minél több helybélit bevonnak a produkcióba, és minél inkább felhasználják a város tereit,  annál nagyobb esélyük lesz a főnyereményre, ami nem más, mint pénzbeli támogatás a koncepció megvalósításához és annak teljes körű dokumentációja. A pályázatra a helyi önkormányzatokon kívül bármilyen művészeti együttes, protestáns gyülekezet, civil szervezet és oktatási intézmény nevezhet minimum öt, maximum húsz fős csoporttal. 

“A pályázat igazi ereje a kommunikációs lehetőségekben rejlik. Városon belül bármilyen közösség adhat be kreatív koncepciót, hogy ország-világ előtt megmutathassák, mit tudnak,  s ezzel hírnevet szerezzenek közösségüknek és városuknak egyaránt.” - árulta el Dr. Hafenscher Károly, az Emlékbizottság miniszteri biztosa.

A nyeremények pedig a következők: az első helyezett 150.000 Ft-ot, a második 100.000 Ft-ot és ajándékcsomagot, a harmadik helyezett pedig 50.000 Ft-ot és ajándékcsomagot nyer. A győztes közösség ünnepélyes díjátadó keretében veheti át nyereményét a városában. 

A zsűriben olyan neves szakemberek foglalnak helyet, mint Igyártó Gabriella a Népművészeti Egyesületek Szövetségének Ügyvezető Igazgatója, Szemerey Samu, a Design Terminál szakmai tanácsadója és a Kortárs Építészeti Központ alapító tagja, Bényi Ildikó műsorvezető, a Reformáció 500 nagykövete, valamint Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

A koncepciókat 2017. szeptember 30-ig lehet beküldeni a [email protected] e-mail címre.

A szervezők a változás jogát fenntartják. 

További információ: http://reformacio2017.hu/varosom-reformacioja/

Legnépszerűbb cikkek