| 2016. október. 21. | 1 perc olvasás

Papírrepülőn terjed a reformáció üzenete (videó)

“A Reformáció már 500 éve jelentős hatással van az életünkre” - üzeni nekünk Gundel Takács Gábor a vallási és kulturális élet megújulásának jubileumára készített imázsfilmben, mely a Reformáció Emlékbizottság támogatásával készült és ma debütál a nagyközönség előtt.

A 2016-2017-es években a Reformáció Emlékbizottság a különböző tudományos, oktatási és művészeti programok mellett számos pályázattal és kreatív kampánnyal hívja fel a figyelmet a jubileumi év jelentőségére. A reformáció emlékezetét megörökítő jövő év elején átadásra kerülő kortárs köztéri installáció, illetve a reformáció népszerű alakjait és eseményeit megörökítő GIF kampányok mellett most megjelent a Reformáció 500 hivatalos imázsfilmje is.

Az imázsfilm főszereplője a Reformáció Emlékbizottság Nagykövete Gundel Takács Gábor, aki számos közéleti, kulturális és sportműsor házigazdája. Hívő reformátusként szívesen vállalta, hogy hangját és arcát is adja a Reformáció 500 jubileumához.

“Rengeteget köszönhetünk a protestáns vallási irányzatok két atyjának, Luthernek és Kálvinnak, akik 500 évvel ezelőtt elmozdították a világot a lelki-szellemi megújulás irányába.” - árulta el Gundel Takács Gábor, a Reformáció 500 nagykövete.

A film a MITTE Communications kreatív koncepciója alapján készült, a forgatókönyvet pedig Illisz László, az Evangélikus Információs Szolgálat igazgatója véglegesítette. A reformáció öröksége az egész történelmen átívelő időtálló üzenet, mely papírrepülő módjára száll közöttünk és amit már 500 éve lelkesen hirdetünk. A papírrepülő jelképezi Luther 95 tételét, ami a múltból elindulva a film végére eljut a jelenbe.

Fontos, hogy a reformáció 500 éves jubileumát méltóképpen ünnepeljük meg, mivel a 2017-es év is erről fog szólni. “Éppen ezért szeretnénk több csatornán is terjeszteni a reformáció üzenetét, ennek pedig egy nagyon hatásos eszköze lehet az imázsfilm.” - tette hozzá Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

A Reformáció 500. évfordulójára készített imázsfilmet mától mindenki megtekintheti a Reformáció 500 Youtube csatornáján, illetve egész októberben az MTVA műsorain és a rádiókban.

A film a Reformáció Emlékbizottság támogatásával készült, a reformáció 500 éves jubileumának megünneplése céljából.

Legnépszerűbb cikkek