| 2019. április. 13. | 1 perc olvasás

Párizsba beszökött… - Fotókiállítás nyílt a Magyar Költészet Napján

Párizsba beszökött… címmel nyílt kiállítás a költészet napja alkalmából a Sopronbánfalvi Kolostorban. Idén a szervező Soproni Fotóművészeti Kör vendégül látta a Fotokreis Eisenstadt tagjait, akik szintén egy-egy alkotáshoz társítható fotográfiát hoztak, ezzel is színesítve a tárlatot.

Ady Endre alkotásai állnak a középpontban a Sopronbánfalvi Kolostorban nyílt költészet napi tárlaton. A már hagyományosnak mondható kiállításon, jól szembeötlött a rímekre komponált képek varázslatos játéka.

A Soproni Fotóművészeti Kör tagjai és a mai kiállító művészek nem csak gondolnak valamit a versről, hanem azt fénnyel újra is írják – mondta a kiállítást megnyitóján dr. Kovács András. A Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola igazgatója kiemelte, komoly hagyománya van annak, hogy a Magyar Költészet Napján találkoznak a fotógráfiák és a versek, izgalmas vizuális élménnyel meg ajándékozva a szépre fogékony embereket.  

- A Magyar Költészet Napja mindig alkalmat teremt, hogy rácsodálkozzunk a magyar kultúra, a magyar költészet és a magyar nyelv gazdagságára – mondta dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok a megnyitón. Hozzátette, erre a kincsre vigyáznunk kell, hiszen nem csak keresztény gyökereink miatt maradtunk itt a Kárpát-medencében, hanem nyelvünk és kultúránk ápolása okán is.

A megnyitó alkalmával az Eszterháza Központ ügyvezetője köszöntötte a művészeket. Firtl Katalin hangsúlyozta, hogy szívesen társultak Soproni Fotóművészeti Kör mellé, mivel a kolostor falai között megjelenő kiállítás képei, magas színvonalon képviselik a művészetet.

A Párizsba beszökött… című kiállítást hétfőtől-vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthetik meg.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek