| 2023. november. 28. | 1 perc olvasás

Partnerségi megállapodást kötött a Soproni Egyetem

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Soproni Egyetem közötti hosszú évekre visszanyúló és sikeres kapcsolat alapjain prof. dr. Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora és prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora a két intézmény képviseletében tett újabb fontos lépést az intézmények együttműködésének fejlesztése érdekében.

A megkötött partnerség célja a tudományos programok és a kutatási projektek fejlesztése, különös figyelemmel a közös képzési területekre. Az intézmények vállalták, hogy hagyományosan jó kapcsolatukat még szorosabbá téve hatékonyan együttműködnek a tudományos fejlődés előmozdítása érdekében, ezzel támogatva a hallgatók és az oktatók szakmai fejlődését.

Az egyetemek közötti megállapodás lehetőséget teremt az intézmények hallgatói számára további szakmai gyakorlatokra és csereprogramokra, amelyek gazdagítják a kulturális és tudományos tapasztalatszerzést.

Az aktív információcsere egyik kulcsfontosságú eleme a megállapodásnak, ezzel is hozzájárulva a tudományos és képzésfejlesztési tevékenységek hatékony összehangolásához. A most lefektetett tervek szerint az intézmények közösen szerveznek majd tudományos konferenciákat és szakmai találkozókat, elősegítve a kutatói és oktatói közösség kölcsönös és szoros együttműködését.

Legnépszerűbb cikkek