PASCH-plakettet kapott a SZIG

PASCH-plakettet kapott a soproni Széchenyi István Gimnázium, amely azt jelenti, hogy a tanintézmény felvételt nyert egy olyan szövetségbe, amelynek segítségével diák- és tanári ösztöndíjakhoz, tankönyvekhez és egyéb kiadványokhoz is juthat az iskola és amely egyben jogosítvány arra is, hogy a diákok részére ingyenes DSD nyelvvizsgát ( nemzetközi német nyelvizsgát ) is szervezzenek.

A  PASCH-PLAKETT a gyakorlatban egy olyan nyelvtanulási lehetőség, amely 10 évvel ezelőtt jött létre, és amelyben azokat az iskolákat támogatják, ahol magas színvonalon oktatják a német nyelvet. Szinte a világ minden részén van már olyan intézmény, amely ennek a lehetőségnek a gyakorlati hasznát élvezi, hiszen közel 600 ezer diák tanulását segítik így elő mintegy 200 bekapcsolódott intézményben.  

A hivatalos ünnepségen Andreas Neidhart, a ZFA ( Külföldi Oktatási Ügyek Központja ) vezetője, örömét fejezte ki, hogy egy újabb magyar intézmény csatlakozott ebbe a szövetségbe, amelynek során most a Széchenyi István Gimnázium gyarapodik ezzel a nyelvoktatási lehetőséggel, amely során általuk delegált anyanyelvi tanárok segítségével az oktatási képzések mellett, a diákok versenyekre való felkészítéseiben illetve a nyelvvizsgákra való felkészülésekben is segítenek.

A PASCH-PLAKETT szövetségbe tartozó iskolák nyelviképzéseiben  részt vevő tanulók, amennyiben sikeresen nyelvvizsgáznak, nagy előnnyel jelentkezhetnek németországi iskolába továbbtanulni, hiszen ennek megszerzésével minden további vizsga nélkül adhatják be jelentkezésüket. 

Farkas Gábor, a Széchenyi István Gimnázium igazgatója elmondta, hogy ez a csatlakozás egy újabb mérföldkő az iskola életében, amelyben már 50 éve van nyelvoktatás. A tehetséggondozás ilyen jellegű formája a tudás megszerzése mellett egy nagy kaland, egy nagy lehetőség is a fiatalok számára, hiszen mindezeket a későbbiekben az élet különböző területein is kamatoztatni tudják majd. 

Az ünnepi eseményen az csatlakozást jelentő dísztáblát Katja Dormann, a Német Nagykövetség kultúrreferense valamint Andreas Neidhart, a ZFA vezetője leplezte le, amelyen jelen volt Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója és a nyelvi képzésben részt vevő diákok egy csoportja is. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek