| 2022. január. 26. | 3 perc olvasás

Passzív tumorellenes védelmi rendszer – hallottál róla?

Tudtad, hogy a passzív tumorellenes védelmi rendszer dr. Kulcsár Gyula biokémikus, orvosegyetemi adjunktus, rákkutató többéves kutatómunkájának új tudományos felfedezése?

Kulcsár Gyula felismerte, hogy nem az eddig ismert immunrendszer, hanem egy speciális védekező rendszer az, amely elpusztítja a rendellenessé váló sejteket. Az elméletet megalkotta, majd 1987-ben megkezdett kutatásaival bebizonyította a passzív tumorellenes védelmi rendszer létezését, meghatározta összetevőit és mechanizmusát. Kísérletei alapján arra a megállapításra jutott, hogy a szervezet keringési rendszerében állandóan jelen lévő anyagoknak (néhány aminosav, bizonyos vitaminok, sejt anyagcsere intermedierek, stb.) van döntő jelentőségük a tumor elleni védelemben. A szervezet e tumorellenes védelmi rendszerét alkotó hatóanyagok keverékének szelektív tumorsejtölő hatását sejtkultúrákon és állatokon végzett kísérletekkel igazolta, eredményeit nemzetközi tudományos közleményekben publikálta. A dr. Kulcsár Gyula felfedezésén alapuló szabadalom a világ számos országában bejegyzésre került, az Európai Uniótól Koreáig.

Kulcsár Gyula (Nagykanizsa, 1951. november 18.) magyar biokémikus, rákkutató, egyetemi adjunktus, a Természetes Tumorellenes Védelem feltalálója
Kulcsár Gyula (Nagykanizsa, 1951. november 18.) magyar biokémikus, rákkutató, egyetemi adjunktus, a Természetes Tumorellenes Védelem feltalálója
https://kulcsargyula.hu/

Kulcsár doktor a tudomány által korábban feltárt tények újszerű alkalmazásából vonta le azt a következtetést, hogy a szervezetben létező daganatellenes védelmi rendszer lényegében az immunrendszertől függetlenül működik.

A tumorok többsége nem immunogén. Ha ezt elfogadjuk, s azt is tudjuk, hogy mindenkiben folyamatosan keletkeznek rákos sejtek, akkor a szervezetben működnie kell egy, az immunrendszertől független daganatellenes védelmi mechanizmusnak, amely – mivel a szervezet bármely pontján hatnia kell – általános hatású, felügyeletszerű rendszer. Logikus az is, hogy egy ilyen rendszer hatóanyagainak a keringési rendszerben kell lenniük. Kulcsár szerint az, a korábban ugyancsak ismert tény a megoldás kulcsa, hogy az egészséges sejtek a keringési rendszerben található anyagokból csak az életműködésükhöz szükséges mennyiséget veszik fel, a tumorsejtek azonban korlátozás nélkül halmozzák fel ezeket az anyagokat. Így a tumorellenes védekezést biztosító anyagok is olyan nagy mennyiségben juthatnak a tumorsejtekbe, hogy azok a kóros sejtek pusztulását okozzák.

A védekezőrendszer anyagainak, vagyis a hatóanyagoknak ezt az együttes hatását nevezzük passzív tumorellenes védelmi rendszernek. A feltaláló sejtkísérletei során meghatározta a védelmi rendszer összetevőit, mégpedig úgy, hogy magukkal a tumorsejtekkel válogattatta ki a hatásos anyagokat. A válogatás kritériuma szerint azok voltak hatásosak, amelyek – egymás hatását szinergikusan erősítve – a tumorsejteket elpusztították. A keringési rendszer 89 anyagát vizsgálta meg Kulcsár, amelyekből 16-ot talált hatékonynak. Sejtkísérletei során meghatározta a természetes tumorellenes védelem összetevőit: a hatóanyagok között egymástól teljesen eltérő kémiai szerkezetű aminosavakat, (metionin, fenilalanin, triptofán, arginin, hisztidin, tirozin), vitaminokat (aszkorbinsav, riboflavin, piridoxin, biotin), monoszaharidokat (mannoz, deoxy-d-ribóz), és sejten belüli intermediereket (almasav, hippursav, orotsav), valamint nukleobázist (adenin) határozott meg.


https://culevit.hu/

A hatóanyagok keverékével számos sejtkísérletet végzett a kutató, és megállapította, hogy a tumorsejt elleni hatás nem proliferáció gátlás (osztódásgátlás), hanem sejtpusztítás eredménye (direkt hatás). Az általa vizsgált valamennyi – több mint tíz, többségében humán – egymástól nagyon eltérő sejtvonal esetében, a keverék hatásos volt (általános hatás). A citosztatikumokra (kemoterápiára) rezisztens sejteket is képes volt a keverék elpusztítani. Az egészséges sejtekre nézve a keverék még abban az esetben sem volt mérgező, ha azok gyorsan osztódó sejtek voltak (szelektív hatás). Összegezve kijelenthetjük, hogy a hatóanyag-keveréknek direkt, általános és szelektív tumorsejtölő hatása van.

Megállapította, hogy a ráksejtek apoptózissal, programozott sejthalállal pusztulnak el. Az apoptózis mértéke a hatóanyagok mennyiségével és a hatás időtartamának növelésével fokozható.
2009-ben megjelent Kulcsár Gyula összefoglaló tudományos szakcikke a Cancer biotherapy and radiopharmaceuticals, A journal of new cancer treatment and imaging című elismert szaklapban.

A klinikai vizsgálatok alapján előállított készítményt a „speciális gyógyászati célra szánt tápszer” kategóriában regisztrálta az illetékes hatóság, és forgalomba került. Az italpor alkalmazását a szokásos orvosi kezelések (műtét, sugárkezelés, kemoterápia, biológiai terápiák) kiegészítéseként javasolják a daganatos betegek számára.
Készült egy olyan étrend-kiegészítő tabletta is, amely azoknak a kiegyensúlyozott és vegyes táplálkozás irányelveit követő, egészséges felnőtteknek ajánlott, akik az aktív összetevők megemelt bevitelével kívánják kiegészíteni étrendjüket.

Persze Magyarországon is akadnak olyanok, akik Kulcsár doktort sarlatánnak és felfedezését alkalmatlannak nevezik, de nyilván nálunk is érvényes a mondás, hogy senki nem lehet próféta a saját hazájában.  


https://culevitusa.com/

Forrás: https://culevit.hu/

https://kulcsargyula.hu/

https://www.webbeteg.hu/

Wikipédia

Borítókép: https://culevit.hu/

Legnépszerűbb cikkek