| 2018. június. 6. | 1 perc olvasás

Patikanap Sopronban is

Sopronban 15. alkalommal tartották meg a patikanapot, ahol ingyenes szűrésekkel és tanácsadással is várták az érdeklődőket.

Az Országos Patikanaphoz csatlakozva egész nap ingyenes szűrővizsgálatok és tanácsadás várta az érdeklődőket Sopronban is, ahol többek közt vérnyomás, vércukorszint és koleszterinszint mérés is volt, de lehetőség nyílt ingyenes hallásvizsgálatra is.  

Dr. Kárpátiné Dr. Gangl Teréz, az Arany Kígyó Gyógyszertár vezetője kiemelte az orvos-gyógyszerész kapcsolat fontosságát a beteg érdekében végzett munka során, ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a nyílt nap során is fontos betartani a gyógyszerészi kompetenciákat, ezért a szűrővizsgálatok tájékoztató jellegűek. 

A patikanapot minden évben egy központi téma köré szervezik. Idén arról volt szó, hogy milyen szerepet töltenek be a gyógyszerészek a légúti megbetegedések megelőzésében és kezelésében. A háziorvosok tapasztalata az, hogy mióta a köztudatban is elterjedt a gyógyszerészi gondozás, egyre többen fordulnak a patikusokhoz egy kisebb megfázás, vagy más betegség esetén. A nagy hagyományokkal rendelkező soproni esemény egészen délutánig tartott, amit az udvaron a sokak által várt Patika koncert zárt.  


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek