| 2023. június. 2. | 1 perc olvasás

Pedagógusnapot ünnepeltek a Hunyadiban

Hazánkban 1952 óta ünnepeljük meg a pedagógusnapot. A jeles alkalom kapcsán a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában köszöntötték a tanárokat. Az intézmény diákjai külön műsorral is kedveskedtek a pedagógusoknak.

Az esemény elején köszöntőt mondott Orbán Júlia. A Pedagógusok Soproni Művelődési Házának igazgatója hangsúlyozta, fontos, hogy egy tanár inspirálja a diákokat.

„Örömteli, hogy az önkormányzattal közösen, egy kihelyezett helyszínen, a Hunyadi-iskolában ünnepelhetjük ezt a jeles napot. Visszagondolva, a legnagyobb hatással ránk azok a tanárok voltak, akik inspirálni tudtak bennünket. A tanár feladata, hogy egy csiszolatlan gyémántból csiszoltat faragjon.”

A pedagógusok munkáját méltatta Sopron polgármestere is. Dr. Farkas Ciprián beszédében a tanárok felelősségére is kitért.

A tanárok felelőssége beláthatatlan és megkerülhetetlen. Hazánkban 1952 óra ünnepeljük ezt a jeles napot. A pedagógusok munkája nem is szimpla munka, hanem egy életen át tartó hivatás, minden elismerést megérdemelnek

– mondta el Sopron polgármestere.

Fotó: Griechisch Tamás

Raffai Balázs igazgató megnyitóbeszédében köszönetet mondott a tanároknak, és méltatta munkájukat. Az intézmény korábbi igazgatója, Rajnai Károly megkeresésünkre elmondta, lényeges, hogy az iskola pozitív legyen a fiataloknak.

„A pedagógus öröme mindig a gyermek, a 21. század iskoláját a gyermekeknek csináljuk, ezért fontos, hogy pozitív élmény legyen nekik az iskola, amire mindig szívesen emlékeznek vissza, vagy éppen szívesen lépnek be újra az iskola falai közé – tette hozzá.

A rendezvény végén a kisiskolások műsorral köszönték meg a tanárok munkáját.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek