| 2020. június. 5. | 1 perc olvasás

Pedagógusnap – június első vasárnapja a tanároké

A pedagógusnap alkalmából sajtótájékoztatót tartottak a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnáziumban Sopronban. Az eseményen elhangzott, a pedagógusok maximálisan helytálltak a vírushelyzet miatt elrendelt digitális oktatás bevezetését követően is.

A digitális oktatás nehézségeiről, és azok megoldásairól is szó esett a Fáy András Középiskola előtti rendezvényen. Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, a pedagógusok jól teljesítettek a rendkívüli helyzet alatt az online térben, ezért is fontos megemlékezni munkájukról.

A Fáy András Két Tanítási Nyelvű Gazdasági Szakgimnázium igazgatója, Siposné Rétfalvi Edina is köszönetet mondott munkatársainak, akik az érettségik alatt is remekül helyt álltak ebben a mindenki számára nehéz helyzetben. - A tanároknak és a diákoknak szinte egyik pillanatról a másikra kellett átállnia a digitális tanrendre, de a visszajelzések alapján ez jól sikerült - folytatta az intézményvezető.

Az eseményen részt vett Barcza Attila is, aki szintén a tanárok munkáját és elkötelezettségét méltatta. A térség országgyűlési képviselője is végzett pedagógus, ráadásul a középfokú tanulmányait a Fáy-ban végezte, így szívesen tért vissza az intézménybe.

A Fáy tanári karát az épületben virággal köszöntötték a közelgő ünnepnap alkalmából. A jeles nap nem új keletű hazánkban. Magyarországon először, 1952-ben köszöntötték a pedagógusokat június első vasárnapján.


fotók: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek