| 2022. június. 4. | 1 perc olvasás

Pedagógusok vallanak Sopronról

Szombaton bemutatták a Vallomások Sopronról („100 év – 100 történet”) című kötetet, amely a Pedagógusok Soproni Művelődési Házának gondozásában jelent meg. Ebben a kiadványban 100 pedagógus vall a munkájáról és Sopronhoz való kötődéséről. A bemutatónak újabb jubileumi apropót adott, hogy idén ünnepli megalakításának 70. évfordulóját a kultúrház.

T. Horváth József és Jacsó Erika művészi előadásával vette kezdetét a könyvbemutató a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában.

fotó: Griechisch Tamás

Orbán Júlia igazgató kifejtette: nemcsak történeteket mondanak el a pedagógusok a kötetben, hanem festményekben, grafikákban vagy éppen hímzésekben és szőttesekben is kifejezik az érzéseiket. – Mindenkinek nagyon nagy szeretettel ajánlom a könyvet, hiszen ismerős arcok fognak visszaköszönni a lapokról – tette hozzá az igazgató.

fotó:Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője beszédében a kettős jubileum mellett a pedagógusnapról is megemlékezett, jelképesen virággal köszöntve az összes oktató-nevelőt. Kiemelte: a kormány támogatja az intézményeket, hogy összefogó közösségként tudják segíteni egymást, ahogy ezt teszik a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában is. Hozzátette: a pedagógus pálya igazi hivatás, mely a gyermeket és annak gyarapodását helyezi középpontba. 

Az eseményen részt vett Tóth Éva és Mágel Ágost önkormányzati képviselő is.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek