| 2020. március. 24. | 1 perc olvasás

Példás összefogás a koronavírus elleni küzdelemben Lövőn

Az új típusú koronavírus elleni küzdelem jegyében Lövőn sem szabad látogatni a játszótereket és a sportpályát, még az edzőtermet is bezárták. Az idősek segítésére is dolgozott ki stratégiát a falu önkormányzata és közössége, sokan pedig szájmaszkokat is varrnak.

- A bölcsődében, óvodában és iskolában nem jár most gyermek Lövőn, de annak érdekében, hogy minél jobban lelassítsuk az új típusú koronavírus terjedését, lezártuk a játszótereket és a sportpályát is - emelte ki Hollósi Gábor, Lövő polgármestere. - Emellett nem lehet látogatni a Szolgáltató és Kulturális Központot és az edzőtermet sem - fejtette ki.

Hollósi Gábor elmondta: a legnehezebben az időseket lehet elérni az online térben, ezért kiadott egy kettő oldalas tájékoztatót a 65 éves, vagy annál idősebb polgárok részére. -  Mivel fokozottan és határozottan kérjük őket, hogy ne hagyják el otthonukat, ezért megoldjuk számukra a bevàsárlást, gyógyszertárat, postai ügyeket. Ezzel kapcsolatban az idősek keressék a 0633-533-550-es telefonszámot - emelte ki.

- Megállítani a vírus terjedését nem tudjuk, de lassítani igen, és ez közös felelősségünk - hangsúlyozta a polgármester. - Lövő közössége ebből a felelősségből példásan kiveszi a részét. A faluszépítők, és pàr magánszemèly például maszkokat készítettek. Azoknak is, akiknek dolgozni kell ebben a nehéz helyzetben is. Például a védőnőnek, a háziorvosi szolgálat, a mentőállomás és a posta dolgozóinak - fejtette ki.

Hollósi Gábor, Lövő polgármestere
Hollósi Gábor, Lövő polgármestere

Mint megtudtuk, Lövő lakói fegyelmezettek már, és biznak benne, hogy a környező településeken élők is így viselkednek - a tapasztalatok ezt mutatják számukra. Hollósi Gábor javasolja mindenkinek, hogy hiteles és friss információk jegyében a koronavirus.gov.hu weboldalról tájékozódjanak.

Legnépszerűbb cikkek