| 2020. november. 17. | 1 perc olvasás

Péli Nikoletta: Az idősekért dolgozunk!

A legfontosabb cél az emberi élet megóvása! – mondta a Sopron TV Mozaik című műsorában a Soproni Szociális Intézmény vezetője. Péli Nikoletta kiemelte, hogy a Balfi utcai és az Ikva Idősek Otthonában közel 200 lakó gondozását, ápolását végezik.

„Nagyon örülünk annak, hogy eddig nincsen koronavírusos beteg az Ikva idősek otthonában, de felkészültünk arra, hogyha mégis megjelenik. A Balfi utcai idősek otthonában sajnos jelen van a koronavírus. Két területen állunk helyt ezen a téren az egyik dolgozóink, a másik az ellátottaink” – emelte ki Péli Nikoletta.

Az igazgató elmondta, hogy az idősotthonban élő személyek, életkorukból vagy állapotukból fakadóan az új koronavírus betegség kiemelt rizikócsoportját képviselik. Emiatt különösen fontos a védekezéshez, prevenciós intézkedésekhez szükséges feltételek biztosítása, betartása és betartatása. Az intézményekbe való belépéskor, a műszak megkezdése előtt valamennyi intézeti dolgozó számára kötelező a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő használata és a testhőmérséklet-mérése.

„Ismerem a munkatársaimat, egész nap az időseinkért dolgoznak! Ápolóink, gondozóink kivétel nélkül a legmagasabb szintű eljárásrendnek megfelelő védőöltözetben biztosítják az ellátást. Eközben sem feledkeztünk meg a szeretet erejéről! A gondozottak és hozzátartozóik közötti kapcsolattartást biztosítjuk, a korábban már megismert online formában. Továbbra is lehetőséget adunk, hogy hozzátartozóik részére csomagot juttassanak el az előírásoknak megfelelően.” – mondta a Soproni Szociális Intézmény vezetője.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

 

Legnépszerűbb cikkek