| 2021. március. 8. | 1 perc olvasás

Pénz7 a Líceumban is

Évek óta részt vesz a Líceum is a Pénz7 elnevezésű programban, ami a diákok pénzügyi tudatosságát segíti.

Az elmúlt héten tartották meg a kedzeményezést. 

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra.

A Líceumban több osztályban is tartottak előadásokat a tudatos gazdálkosáról. Payritsné Horváth Bernadett többek között a 6. A-soknak mutatta be azt a videót, ami a fizetőeszközök alakulásáról is szól, majd a gyerekek csoportokat alkotva oldottak meg a pénzzel és a gazdálkodással összefüggő feladatokat. De már korábban is készültek a témára, házi feladatként például a családi költségvetés összetevőit kellett papírra vetniük.

Richly András a 7.A-sokkal vette át azokat a témákat, amik a pénzügyekel kapcsolatosak, s meghatározzák a mindennapjainkat.

- Nagyon együttműködőek és érdeklődőek voltak a diákok. A gazdálkodási alapfogalmak tisztázása mellett olyan számukra is lényeges dolgokról beszéltünk, mint például a zsebpénz - mondta el óra után a tanár úr.

Az iskola évek óta részt vesz a Pénz7 programjaiban, a téma felelőse Tarnai Katalin tanárnő. Tőle tudjuk, hogy idén a családok tudatos pénzkezelése volt az előadások fókuszában, ami a diákok gyakorlati ismereteit helyezte a középpontba.


A program népszerű az általános és középiskolák körében, amit a számok is alátámasztanak. Az első évben, 2015-ben, mintegy 650 iskolában, közel 90 ezer diák kapcsolódott be a PÉNZ7 eseményeibe, idén már több mint 200 ezer diákhoz jutottak el az információk.

Legnépszerűbb cikkek