| 2022. december. 4. | 1 perc olvasás

Perkovátz-Ház: 30!

30 évvel ezelőtt, 1992. december 6-án nyílt meg újra a Perkovátz-Ház. A jubileumi évforduló megünneplésére vasárnap délután került sor, aminek kapcsán újra megjelentették Váry Rezső: A Rittmeister-család című regényét és a Ház koktélját, a MOPSI-t a nagyközönség számára is elérhetővé tették.

Fotó: Griechisch Tamás

A Daruka teremben tartott ünnepségen a résztvevők felidézték az elmúlt 30 évet, annak minden különlegességével. Perkovátz Tamás tulajdonos elmondta; igazi közösség az övéké.

„Isten áldása, hogy ezt a 30 évet megélhettük, hála a barátainknak, munkatársainknak, a vendégeinknek. Erre az ünnepségre is sokan érkeztek, ami megmutatja a közösség erejét. Délelőtt pedig a baráti körünk tagjaival is ünnepeltünk, úgyhogy emlékezetes évfordulót tudhatunk magunkénak” – mondta el Perkovátz Tamás.

Fotó: Griechisch Tamás

A jubileumi ünnepségen köszöntötte az egybegyűlteket Horváth Vilmos, az Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamarájának elnöke, valamint dr. Farkas Ciprián. Sopron polgármestere kiemelte; a város életében jelentős szerepet tölt be a Perkovátz-Ház.

„Nagy találkozások és elindulások helyévé vált ez a hely itt a leghűségesebb városban. A közösségi és civil életnek markáns központja, és a soproniság egyik ékköve. Nemcsak vendéglő, hanem valóban egy kiváló közösség van itt, hasonlóan eredményes harminc esztendőt kívánok továbbiakban is nekik – tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

Fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek