| 2021. július. 25. | 3 perc olvasás

Petra színes és bohém ékszerei

Nyáron azok is bátrabban kísérleteznek a merészebb árnyalatokkal, akik egyébként a fekete, a fehér és a szürke mellett teszik le a voksukat. A Lapetra megálmodójának, Schmaler Petrának az ékszerei a legegyszerűbb szettet is egyedivé varázsolják.

Legyen szó fülbevalóról, karkötőről, nyakláncról vagy táskáról, a soproni ékszerkészítő munkái között mindegyiket megtalálhatjuk a legváltozatosabb színekben, formákban és anyagokból. Petra tíz évvel ezelőtt a saját kedvtelésére kezdett el ékszereket készíteni. Már az első próbálkozások is nagy sikert arattak az ifjú hölgy barátnőinek a körében, úgyhogy rövid időn belül már nem csak saját magának fabrikált ékszereket. Szinte mindent kipróbált, mire megtalálta egyedi stílusát. Rövid ideig Mödlingben dolgozott egy ékszerkészítő üzletben, ahol sokat tanult, tudása nagy részét azonban autodidakta módon szerezte.

-Munkáim különlegessége a színek és formák bohém változatosságában rejlik – meséli. – Megszállottan gyűjtök mindent: ásványokat, korallokat, lávaköveket, üveg- és porcelángyöngyöket, selyemszalagokat, zsinórokat és különböző textíliákat, melyekből a kiegészítőimet készítem.

A nagy kedvenc azonban a bőr. Petra kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozik, és bár igény van rá, szíve szerint nem készítene kétszer ugyanolyan darabot.

– Még 1998-ban elvégeztem egy stylistképzést. Rájöttem, hogy a divat világában nem mozognék otthonosan, viszont azóta is megmaradt, hogy szívesen megkomponálok mindent – mesélte az ékszerkészítő. – Így készült az első honlapom is, melynek vásárlóközönségem nagy részét köszönhetem.

Petra azon szerencsések közé tartozik, akiknek a hobbijuk a munkájuk. Legszívesebben visszavonul csendes kis műhelyébe, és alkot. Az órák csak úgy repülnek, közben pedig szebbnél szebb alkotások kerülnek ki a kezei közül. Ő maga az egyszerűség híve. A világért sem viselne nagy fülbevalót méretes nyaklánccal, ahogy azt a vevőinek sem javasolja. Viszont ha valaki ragaszkodik hozzá, nem akadályozza meg, hordja mindenki azt, amiben jól érzi magát.

-Többször is tapasztaltam, hogy kitalálok egy fazont, amiről úgy vélem, hogy hatalmas sikere lesz, ám eleinte nem értik a hölgyek. Így jártam a legnépszerűbb darabjaimmal, a levélfülikkel is, melyek körülbelül két év után váltak nagy kedvencekké – folytatja. – Szeretek új formákkal kísérletezni, így született meg a bogárfüli is. Azt is észrevettem, hogy a hölgyek azt merik viselni, amit már láttak valakin, ezért sokszor modelleken vagy vásárlóktól kapott fényképeken is közzéteszem a munkáimat a Facebook-oldalamon.

Az ünnepi időszakban természetesen a bronz, az ezüst, az arany és a rosegold kiegészítőket keresik az emberek, ősszel az sárgás-barnás színárnyalatok vonzzák őket, tavasszal és nyáron pedig valósággal éheznek egy kis élénkségre. Természetesen a pandémia is átalakította a vásárlási szokásokat: a home office-ban dolgozók leginkább mutatós fülbevalókat szereztek be, hiszen a kamerán csak az arcuk látszott, az viszont nem, hogy még nem váltak meg az éjszakai viseletüktől.

Petra megszerezte a „Vidék védjegye” minősítést is. Fémgyöngyeit, szerelékeit, láncait fémallergiások is viselhetik, ugyanis nikkelmentesek. Egyedi megrendeléseket is vállal esküvőkre, bálokra, de nyugodtan felkeresheti az is, akinek valamilyen egyedi elképzelése van.

Címkék: ékszer

Legnépszerűbb cikkek