Pezsgős nőnapi tárlatvezetést tartottak a fertődi Esterházy-kastélyban

Az Esterházy-kastélyban nőnap alkalmából különleges kastélylátogatásra várták kedden a hölgyeket, akik a barokk-rokokó kastélykörnyezetből egy-egy szál tulipánnal távoztak.

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. beszámolója szerint Eszterháza történelmi nőalakjai elevenedtek meg a fényűző kastélyterekben tartott tematikus nőnapi tárlatvezetéseken kedden. Esterházy Fényes Miklós Weissenwolf Máriával kötött házasságáról, Mária Teréziáról, leányáról, Mária Krisztináról, majd Haydnnak az olykor művet is inspiráló szerelmeiről, Cziráky Margit és IV. Esterházy Miklós szerelmi házasságáról egyaránt hallhattak megindító vagy éppen izgalmas történeteket az érdeklődő hölgycsoportok. 

Fotó: Máthé Alexandra

A káprázatos kastélyterek után az Esterházy-képtárban ezen a napon a női portrékra irányult a figyelem, így különleges asszonysorsokkal ismerkedtek meg az impozáns kiállítótér látogatói. A program jó hangulatú pezsgőzéssel zárult, meglepetésként pedig a pompás barokk-rokokó kastélykörnyezetből egy-egy szál tulipánnal távoztak az ünnepelt hölgyek.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek