| 2019. augusztus. 17. | 1 perc olvasás

Piknik 30 koncert a fertődi Esterházy-kastélyban

A Páneurópai Piknik és határáttörés 30. évfordulója tiszteletére az MH Légierő Zenekar Veszprém nagy sikerű szabadtéri koncertet adott a fertődi Esterházy-kastély parkjában.

A nyáron is nagyon sűrű programjuk ellenére a Páneurópai Piknik történelmi jelentősége iránti tiszteletből is örömmel vállalta a fertődi fellépést az MH Légierő Zenekar Veszprém, amely egyébként fellépője az európai övezetben az összes amerikai parancsnokváltásnál, a nemzeti ünnepeken, a NATO medálparádékon tartott ünnepségeknek is.

A fertődi Esterházy-kastély parkjában a Piknik 30 koncert előtt dr. Magas László, az 1989. augusztus 19-ei Páneurópai Piknik szervezője, a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány elnöke szólt a történelmi eseményről.

A légierőzenekar műsora első felében a jubileumhoz és egyben a közelgő államalapítás, Szent István ünnephez is méltó módon nemzeti és emelkedett egyházi zenei művek csendültek fel. Ezt követően népszerű big band számoknak tapsolhatott a közönség, amelynek soraiban Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, Firtl Mátyás, Sopron és térsége korábbi országgyűlési képviselője, Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere és több, a Piknik 30 soproni eseménysorozatára érkezett küldöttség tagja is helyet foglalt.

Katona János alezredes karnagy elismeréssel szólt arról a bátorságról, amelyet a piknik korabeli szervezői tanúsítottak, amellyel igaz hazafi módjára cselekedtek a nemzet és a haza javára és Európa egésze javára is. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek