| 2016. december. 9. | 1 perc olvasás

Pintér László Tamást a programozás hobbi szinten is érdekli

Széchenyi István szellemisége ösztönözte városunk vezetőit arra, hogy hat évvel ezelőtt megalapítsák a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat, amellyel a magyar felsőoktatásban tanuló, tehetséges soproni fiatalokat támogatják. Az elismerést idén öt hallgató érdemelte ki, közülük elsőként Pintér László Tamást ismerhetik meg az olvasók.

Az NYME Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának negyedéves gazdaságinformatika szakos hallgatója, Pintér László Tamás idén fejezi be az alapképzést, a mesterképzésre már beadta a jelentkezését. A fiú nagy rajongója a Brains együttesnek. Tőlük kölcsönözte két mottóját is: „nyerni születtem”, illetve „Egy vagy a millióból, és soha ne elégedj meg a minimummal!”. Eddigi eredményei arról tanúskodnak, hogy Tamás életfilozófiáját a gyakorlatba is sikeresen átültette: a Széchenyi-ösztöndíj mellett másodszor nyert el a gazdaságinformatikus szakmai ösztöndíjat, sőt mi több, az idei tanévre a köztársasági ösztöndíjat is megkapta.

Pintér László Tamás
Pintér László Tamás
fotó: Németh Péter

– Már általános iskolában megfogott az informatika, és mivel csak jókat hallottam a soproni képzésről, egyértelmű volt, hogy a VasVilla elvégzése után az NYME-re jelentkezem – meséli Tamás. – Az oktatás minden területe érdekel, a programozás azonban hobbi szinten is.

A 23 éves fiatalember jelenleg a szakdolgozatát írja. Az Informatikai és Gazdasági Intézetben egy körülbelül tízfős csoport hallgatói vezetőjeként dolgozik a Budapesti Műszaki Egyetem és egy infokommunikációs cég közös projektjén.

Pintér László Tamás
Pintér László Tamás
fotó: Németh Péter

– A Bigdata és az Ipar 4.0 témakörök annyira beszippantottak az elmúlt másfél évben, hogy a következő két évben, de valószínűleg az egyetem befejezése után is ezekkel szeretnék tovább foglalkozni – folytatja Tamás. – Az említett projekt is rengeteg lehetőséget rejt még magában.

Az eltökélt fiatalember a Széchenyi-ösztöndíjjal járó havi anyagi támogatásból egy „okos otthont” szeretne létrehozni. Úgy gondolja, hogy szenzorok felszerelésével, bizonyos tevékenységek automatizálásával lényegesen könnyebbé tudja tenni az életét.

Legnépszerűbb cikkek