| 2018. december. 12. | 1 perc olvasás

Piszkos kérdés - tanácsok kutyatartóknak

Határozott hangnemben íródott plakát jelent meg Sopronban – arra szólítja fel a gazdikat, hogy mindenképpen takarítsanak fel a kutyájuk után, ha az sétáltatás közben odapiszkít valahova. Megkérdeztük az állatvédőt, hogy valóban jelen van-e ez a probléma Sopronban!

- Sajnos ez a probléma létezik a városunkban – jelentette ki határozottan Tölli-Molnár Beáta, a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület elnöke. - Nagyon sokan nem szedik fel a kutyájuk „piszkát”, pedig ez is hozzátartozik a felelősségteljes állattartáshoz – emelte ki. Az állatvédőnek több gazdi is mesélte, hogy vannak olyanok, akik felszólításra sem szedik össze a kutyagumit. - Úgy elsétálnak, mintha mi sem történt volna – mondta.  


Forrás: Facebook

Tölli-Molnár Beáta szerint ebből a szempontból a Tél a legkritikusabb. - Akkor azt hiszek, hogy ha a hó elfedi a kutyapiszkot, akkor a probléma nem is létezik. Pedig ez az olvadáskor elkeserítő látványt eredményez – hívta fel a figyelmet.

Az állatvédő javasolta a kezdőknek: a tárolásra készített zacskó nélkül semmiképpen se induljanak el sétálni, ugyanis a kellemetlen meglepetés bárhol utolérheti őket. Amit még kiemelt: fontos a türelem, akkor se hajítsák el felelőtlenül a zacskót, ha nincs a közvetlen közelben kuka. - Mi, a gazdik ne bosszantsuk azzal az embereket, hogy nem szedjük fel a kutyánk melléktermékét, és a teli zacskót se hajítsuk el. Így is túl nagy az ellentét az ebtartók, és a nem kutyások között – emelte ki az állatvédő.

Nyitóképünk illusztráció

Legnépszerűbb cikkek