| 2023. december. 13. | 1 perc olvasás

Plüssjátékokat ajándékozott a kórházban ápolt gyerekeknek a Vitnyédi SE

Az ünnepeket megelőző időszak a jótékonysági felajánlások ideje is. A Vitnyédi Sport Egyesület összefogásának eredményeként több mint 2000 plüssjáték érkezett a soproni kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára.

A Vitnyédi Sportegyesület a Maci kórház korábbi kezdeményezése alapján indította el a plüssjátékgyűjtést, amellyel szerettek volna mosolyt csalni a Soproni Gyógyközpontban fekvő gyermekek arcára.

Takács Dávid, a sportszervezet utánpótlás szakmai vezetője elmondta, hogy az adventi időszakban indított játékgyűjtésnek már hagyománya van. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is Vitnyéden és a környező falvakban várták a játékfelajánlásokat, melyeket közintézményekben és a sportegyesület székházában is fogadtak.

Az egyesület közel száz játékosa Sopronban született, így nem volt kérdés, hogy a soproni kórháznak fogják az összegyűlt játékokat felajánlani.

fotó: Soproni Gyógyközpont 
Erős, aktív és nagyon összetartó közösség, igazi "focicsalád" a miénk, de mi csak kezdeményeztünk és koordináltunk, ehhez a környéken élő emberek segítőkészsége kellett. Fontosnak tartjuk a társadalmi felelősség- és szerepvállalást, és szeretnénk ennek jelentőségét már korán "elültetni" a nálunk sportoló gyerekek fejében is. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is közel 2000 plüssel sikerült boldogabbá tennünk a gyerekek mindennapjait

- hangsúlyozta az egyesület tagja.

A karácsonyi ajándékot Gedéné Hadarits Ilona főnővér vette át az osztály képviseletében, aki köszönetében jelezte, hogy a kezdeményezéssel nemcsak a gyermekosztályt, hanem az intézmény más osztályain ellátásban részesülő gyermekeket is segítik az adományozók.

Borítókép; Soproni Gyógyközpont 

Legnépszerűbb cikkek