| 2021. július. 13. | 1 perc olvasás

Polgármesteri elismerésben részesült Szakács Veronika életmentő szakápoló

A Lőver strandon tanúsított hősies magatartásáért kapott polgármesteri elismerő oklevelet Szakács Veronika, a Soproni Gyógyközpont munkatársa. A Sürgősségi Betegellátó Osztály szakápolóját dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte.

"Polgármesteri elismerésben részesítettük Szakács Veronika szakápolót, aki gyors és bátor fellépésével megmentette egy gyermek életét a Lőver Uszodában. Gratulálunk, és köszönjük a szakszerű életmentést" - fogalmazott közösségi oldalán dr. Farkas Ciprián polgármester. 


Fotó: Magasi Dávid

Szakács Veronika, a sürgősségi osztály szakápolója múlt hét szerdán baráti társasággal érkezett strandolni, amikor a büfénél ülve este hat óra körül kiabálásra lett figyelmes, majd meglátta, hogy a földön fekszik egy gyermek, akit a vízimentők emeltek ki a medencéből. A kisfiúnak nem volt légzése és keringése, így Veronika megkezdte az alapfokú újraélesztést, és felvették a kapcsolatot a mentőkkel. 2-3 perces újraélesztést követően tért vissza a gyermek légzése, majd stabil állapotban a mentők Győrbe szállították. Kedden dr. Farkas Ciprián polgármester is köszöntötte a szakápolót. 


Fotó: Magasi Dávid

Fotó: Magasi Dávid

Fotó: Magasi Dávid

Legnépszerűbb cikkek