| 2022. január. 19. | 2 perc olvasás

Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült dr. Hegyi Ferenc

75. születésnapja alkalmából Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült dr. Hegyi Ferenc író és irodalomszervező. A jeles alkalomból a városházán köszöntötték az alkotót. A jubileumi köszöntő alkalmat adott Sopron irodalmi élete jelenének és jövőjének az áttekintésére.

Dr. Hegyi Ferenc jogi tanulmányokat végzett, munkájában a köz szolgálatáért tevékenykedett, mindeközben az írás is központi szerepet játszott életében: eddig öt regénye látott napvilágot. Az írót 75. születésnapján Dr. Simon István alpolgármester, Barcza Attila országgyűlési képviselő, Sass László, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke is köszöntötte. Dr. Simon István kiemelte: az ünnepelt sokat tett a város irodalmi élete szervezéséért a Soproni Füzetek szerkesztőjeként, illetve az Irodalmi Társaság és a Kulturális Egyesületek és Baráti Körök elnökeként. Az író Polgármesteri Elismerő Oklevélben is részesült.


fotó:Máthé Alexandra

 „Ennyi idősen az ember sokszor emlékszik vissza a mögötte hagyott évtizedekre. 75 évre visszagondolni még gondolatban is hosszú, de szerencsésnek mondhatom magam hogy megéltem ezt a kort, igyekeztem meg is élni az évtizedeket.

Az író most sem unatkozik, idén újabb novelláskötetet publikál.

„Az Újszövetségi történeteteket helyezem egy újfajta vagy éppen speciális látószögbe. A Soproni Füzetekkel kapcsolatban is akad feladat, melyen Zentai Lászlóval rendszeresen dolgozunk.” - tette hozzá az író.


fotó:Máthé Alexandra

Az író munkáját Barcza Attila is elismerte. Sopron és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta tartalmas évek vannak dr. Hegyi Ferenc mögött. „Sok évtizedes közigazgatási tapasztalat áll mögötte, de a Soproni Füzetekben elvégzett munkája, valamint a város kulturális életében betöltött kiemelkedő szerepéről is fontos megemlékezni. Reméljük, jó egészségben, még sokáig tud alkotni a leghűségesebb városban – tette hozzá az országgyűlési képviselő.


fotó:Máthé Alexandra

A köszöntésen részt vett a soproni irodalmi élet másik jeles képviselője, Zentai László író is, így lehetőség nyílt a résztvevők számára, hogy Sopron pezsgő irodalmi életét is áttekintsék. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek