| 2021. április. 16. | 1 perc olvasás

Polgármesteri elismerő oklevélben részesült Kutas László szobrászművész

85. születésnapja alkalmából köszöntötte és polgármesteri elismerő oklevélben részesítette Kutas László szobrászművészt Sopron polgármestere, dr. Farkas Ciprián a Városházán, pénteken a centenáriumi év alkalmából. Az alkotónak számtalan köztéri alkotást köszönhet a város, ezek sora pedig a jövőben még bővülhet.

A Városházán vett át a polgármesteri elismerő oklevelet Kutas László szobrász, éremművésznek dr. Farkas Ciprián. Sopron polgármestere az alkotótól egy érmet vehetett át viszonzásként. A szobrászművész elmondta, nagyon örül a gesztusnak, annak hogy a város nem feledkezik meg róla. A 85. születésnapját ünneplő művész azt is megosztotta a találkozón, hogy annak idején sebésznek készült, és a továbbtanuláskor dőlt el, hogy alkotó lesz.

- Kutas László az élő kortárs magyar szobrászművészet egyik legkiemelkedőbb alakja. Sopronban közel 50 köztéri alkotás fűződik a nevéhez köztük a papréti Holokauszt emlékmű és a Városháza lépcsőjét díszítő Sopronyi-Thurner Mihály polgármester szoboralakja. Kutas Lászlót 85. születésnapja alkalmából egy polgármesteri elismerő oklevéllel köszöntöttük, ezzel is méltatva Sopronban végzett alkotó munkáját. Közterületi műveinek száma terveink szerint tovább bővülhet a jövőben - mondta dr. Farkas Ciprián, polgármester. 

Kutas László 1936-ban született Budapesten. Gimnazistaként Sopronban Ágoston Ernő szabad iskolájában sajátította el a rajzművészet alapismereteit. Köztéri művei városunk ékei. Alkotásai népszerűek a hazai, valamint külföldi gyűjtők körében és a „Sopron Kultúrájáért” díjas művésznek világhírnevet szereztek. Az alkotóval munkásságáról beszélgetést láthatnak híradónkat követően, a Mozaik című műsorban.

Legnépszerűbb cikkek