| 2016. október. 17. | 1 perc olvasás

Polgárőr kitüntetéseket adtak át az '56-os forradalom évfordulója alkalmából

Kitüntetéseket adott át az Országos Polgárőr Szövetség az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. A kitüntettek között van Firtl Mátyás, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke is.

Az Országos Polgárőr Szövetség az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján kitüntetéseket adott át a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet nagy tanácstermében tartott ünnepségén, ahol a megjelent mintegy kétszáz önkéntes bűnmegelőzőt – akik között ott volt Firtl Mátyás, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke, Papp Károly r. altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Csóti András bv. altábornagy, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának vezetője, dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság mb. főigazgatója, dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, valamint az együttműködő szervezetek képviselői – dr. Boross Péter, volt miniszterelnök is köszöntött.

Az ünnepséget követő fogadáson Firtl Mátyás mondott pohárköszöntőt.
Az ünnepséget követő fogadáson Firtl Mátyás mondott pohárköszöntőt.

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke Kósa Lajos, a bizottság elnöke nevében is köszönetet mondott az önkéntes bűnmegelőzők áldozatos, mindennapi tevékenységükért. „Sopronban, az Országos Polgárőr Napon is elmondtam: rend a lelke mindennek! Ha rend van, lehet gazdasági fejlődés, s ily módon fejlődhet a társadalom is!” – emelte ki. A továbbiakban arról szólt: a Parlament éppen most tárgyalja a HSZT módosítását, újabb lehetőséget biztosítva a rendvédelemben dolgozók élet- és munkakörülményei javításához. Ez is bizonyítja: a rendvédelmi dolgozók megbecsült emberek, miként a polgárőrök is azok! Őszinte nagyrabecsülésem ennek a nagycsaládnak, a Polgárőrségnek, akik önkéntesen segítik a rendvédelmiek munkáját. A jelen helyzetben, a migrációs hullám időszakában nagyon nagy szükség van olyan önkéntesekre, mint a polgárőrök. Kitartást, erőt és egészséget kívánok ehhez a hazafias tevékenységhez valamennyi polgárőrnek!

dr. Boross Péter
dr. Boross Péter

Legnépszerűbb cikkek