| 2020. április. 16. | 1 perc olvasás

Motoros polgárőrök álltak szolgálatba

Motorosok segítik a Soproni Polgárőr Egyesület napi munkáját. Két nagyteljesítményű motort bérel a polgárőrség, amelyen 5 fő teljesít szolgálatot, illetve a Soproni Motoros Túra Club tagjai is beléptek a polgárőrség soraiba. A rendőrséggel együttműködve járőröznek a motorosok a városban és környékén.

Nagyteljesítményű motorokkal végzik önkéntes munkájukat a polgárőrség tagjai. Két járművet bérbe vettek, mondta el a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke. A polgárőrök közül öten kaptak kiképzést a motorokra, de váratlan segítség érkezett a Soproni Motoros Túra Club részéről, tette hozzá Vig József Attila.

„Polgárőr feladatokat csak polgárőr láthat el, jó szándékú önkéntes nem, így a motoros klub teljes létszámmal beléptek a polgárőrség soraiba. A jövőben is számíthatunk a munkájukra és ők is részt kívánnak venni a polgárőrség tevékenységében." - mondta az egyesület elnöke.


fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Rendőrkapitánysággal folyamatosan egyeztetnek a polgárőrség vezetői és tagjai, a meghatározott feladatok végrehajtásáról. A motoros tagozat jelenleg önállóan teljesít szolgálatot, később a rendőrséggel közös járőrözéseket is végezhetnek.

A túra motorok jó szolgálatot tesznek, ha nehezen megközelíthető helyek ellenőrzéséről gondoskodnak a járőrszolgálat tagjai. Dr. Tarnóczi Gábor a Soproni Motoros Túra Club elnöke elmondta, hogy olyan helyekre is eljutnak, ahova autóval vagy gyalogosan nehéz lenne. 

A motorok üzemeltetése komoly költségeket ró a polgárőrségre. Ennek ellenére mindent megtesznek, hogy hozzájáruljanak a közrend fenntartásához.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek