| 2024. június. 19. | 1 perc olvasás

„Pont 24” kiállítás Sopronban

Az Eisenstadt Lichtclique fotó/film/videóklub immár harmadik alkalommal szervez összburgenlandi fotókiállítást, ezúttal is a szomszédos, nyugat-magyarországi fotóklubok, ill. fotósok bevonásával. Június 19-én, szerdán, tartották a „Pont 24” kiállítás megnyitóját a Várkerületen, a Nagyrondellánál, melyen köszöntőt mondott Sass László önkormányzati képviselő.

Összesen 64 fotós 81 képpel jelezte részvételét a kiállításra. Az idei Kiállítás témája – „Pont 24”. A 24-es szám a 2024-es évre, a Pont pedig az adott fénykép felvételének helyére vonatkozik. Minden kép a fotósok 24 km-es körzetéből származik és így egy sokoldalú, hiteles és aktuális képet adnak Burgenland és Nyugat-Magyarország kultúrájáról. A tárlat ezúttal is szabadtéri kiállításként kerül kialakításra, a kiállítási helyszín pedig első alkalommal lesz Sopronban és Eisenstadtban is.

fotó: Griechisch Tamás
Eisenstadt és Sopron testvérvárosok. Számos területen kapcsolódnak egymáshoz, köztük a kultúra terén is.
fotó: Griechisch Tamás
A két országrész művészei és fényképészei hatottak egymásra, így született meg ez a kiállítás.

- mondta Helmut Schwarz, a Lichtclique Fotóklub elnöke.

A megnyitón jelen volt még Walfraud Bachmaler, az eisenstadti önkormányzat egyik képviselője, illetve közreműködtek a Joseph Haydn Konservatorium (Eisenstadt) hallgatói. 

A tárlat a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. szervezésében, a Soproni Ünnepi Hetek keretén belül valósult meg. Az érdeklődők július 7-ig tekinthetik meg a fényképeket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek