| 2022. december. 16. | 2 perc olvasás

Ponterős játékkal hozta a kötelezőt a Sopron

A bajnokság 12. fordulójának nyitó mérkőzésén a Sopron Basket 94-28-ra legyőzte a PINKK Pécsi 424 gárdáját.

Kevesebb mint 48 órával a franciaországi Euroliga mérkőzése után ismét pályára lépett a Sopron Basket. Az ellenfele a nyeretlen sereghajtó PINKK Pécsi 424 volt. A soproni csapatban Jelena Brooks nem szerepelt az összecsapáson. Dragana Stankovic duplája és Fegyverneky Zsófia 2+1-es megoldása vezette fel a találkozót. Varga Alíz és Sitku Zsuzsanna találatai után 9-0-nál már pécsi időkérés miatt állt a játék. Sofija Zivaljevic szerezte a PINKK első találatát, de Varga Alíz négy pontjával 13-2-nél a mérkőzés során először átlépte a 10 pontot a differencia. Az első szakasz folytatásában ezen 10 egység környékén mozgott a differencia. Az első szakasz végén 19-9-re ment a Sopron. Ha a statisztikát nézzük, a címvédő 16-ból 9-et, míg a pécsiek 13-ból 2-t értékesítettek mezőnyből. Mindkét csapat hat büntetőt dobhatott, melyből négy lett sikeres. A legeredményesebb a 6 pontos Varga Alíz volt.

 

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A második szakasz elején Erdélyiova Alexandra büntetőire Sofija Zivaljevic válaszolt triplával. A Sopron Basket a második etap közepén 24-12 után váltott ritmust. A hazaiak 14-0-s futást mutattak be, amivel 38-12-re léptek el. A PINKK kosárcsendjét Vincze Nikolett hárompontosa törte meg, majd 40-15-nél időt is kértek a vendégek. Ezt követően a félidő hajráját 9-4-es sorozattal zárta a Sopron, és így 49-19-re szakadt el. A második 10 percben a 21 mezőnykísérletéből 11 sikeres lett a házigazdának. Dragana Stankovic pedig egymaga 8 pontot szerzett ebben a 10 percben. A harmadik negyed elején 9-0-val erősítette meg fölényét a Sopron. A pécsiek első találatait Kovács Kitti jegyezte, de 61-23 után a harmadik etapban már nem szereztek több mezőnykosarat a vendégek. Amíg a szezon legelején a két csapat őszi meccsén 22-20-ra a harmadik negyedet meg tudta nyerni a PINKK, ezúttal nem volt esélye ilyen ponterős 10 percre. Mindössze Árvai Noémi egy büntetőjét jegyezhettük fel a periódus hajrájában.

A harmadik negyedben Czukor Dalma lépett elő vezérré soproni oldalon. Egymaga 11 pontot szerzett csapata 23 pontjából. Összességében a játékrész végén már négy hazai játékos, Czukor Dalma mellett Varga Alíz, Ezi Magbegor és Dragana Stankovic is kétszámjegyű pontnál járt hazai oldalon. Az utolsó 10 percnek 72-24-ről vágtak neki a felek. Teljesen más célokért küzd a két gárda, nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Jó ritmusban pörgette a játékot a Sopron. Egészen pontosan 14-0-val indította a szakaszt a címvédő. Ezúttal Varga Alíz lépett elő vezérré, aki megduplázta szerzett pontjai számát. Ez azt jelenti, hogy egymaga 10 egységig jutott ebben a periódusban. A PINKK két mezőnykosarát Zsilinszky Lilla és Tenyér Zsófia jegyezte. A hajrában mindent megtettek a hazaiak, hogy a fiatal Völgyi Lili is betaláljon. Végül éppen a duplája zárta le a mérkőzést, így minden nevezett soproni játékos szerzett pontot. Összességében 94-28-as sikert aratott a Sopron Basket.

Legnépszerűbb cikkek