Pontosan céloz, lő - és nyer!

A Bakonyszentlászlón megrendezett megyei lövészversenyen a licista Tóth Levente a tízméteres zártirányzékú légpuska kategóriában aranyérmet nyert!

Hatodikos kora óta gyakorolja a lövészetet Tóth Levente, s hamar kiderült, hogy tehetsége van ehhez a sporthoz. Az alma nem esett messze a fájától...
- Édesapám mesélte, hogy régebben koronglövész volt és ez nekem is felkeltette az érdeklődésemet. Mondtam a szüleimnek, hogy ezt szeretném én is kipróbálni, ők pedig támogattak - mesélt a kezdetekről Levente. 
- Sopronban nem találtam koronglövészetre lehetőséget, de a Polgári Lövész Egyesületnél elkezdtem a légpuskával gyakorolni. Megtetszett - foglalja össze a lényeget tömören a kilencedikes licista, aki az elmúlt években korosztályában és kategórájában minden házi versenyt meg is nyert a soproni lőtéren. De eljutott a diákolimpia országos döntőjébe is, ahol szintén előkelő helyen szerepelt. 
Levente most már a Fertőrákosi Lövész Egyesület vesenyzője, mert - mint mondja - itt kevesebben edzenek, több gyakorlási lehetőség van, és edzője, Fekete Zsolt, megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni a sportolóiból. 
- Egyelőre hobbinak tekintem a lövészetet, de ki tudja mit hoz a jövő. Ha továbbra is jól megy, és mások is látnak bennem lehetőséget, akkor lehet, érdemes lesz komolyabban is foglalkoznom vele. Egyelőre élvezem és versenyezni szeretek - mondja szerényen a megyei verseny első helyezettje. 

 

Legnépszerűbb cikkek