| 2021. október. 13. | 1 perc olvasás

Pop-up kiállítás városrehabilitációs ötletekből

Pop-up kiállítás nyílt tehetséges, a Soproni Egyetemen, illetve a műszaki egyetemen tanuló hallgatók munkáiból a textilgyár épületének földszinti termében. Az elkészült tervek Sopron építészeti kihívásaira keresnek lehetséges megoldásokat a kreativitás eszközeivel. Az eseményt a Design Hét keretein belül rendezték meg.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Soproni Egyetem hallgatói kitettek magukért, hiszen számos ötletes építészeti terv készült. A fiatalok javaslatokat tettek a Kőfaragó téri lakótelep fejlesztésére, a belváros terület-rehabilitációjára, de ötleteltek Balf provitalizációján is.
Dr. Lenkei Balázs, az Alkalmazott Művészeti Intézet Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának intézetigazgatója az esemény megnyitóján hangsúlyozta: rendkívül ötletes munkák születtek. „Örülünk, hogy mi is méltóképp tudtunk csatlakozni a Design Héthez, hiszen az volt a célunk, hogy olyan építészeti terveket mutassunk be, amelyek városrehabilitációs tervek is. A kiállítás helyszíneként szolgáló, volt ruhagyár épületével kapcsolatban is készült munka. Sopron néhány lakótelepe is megihlette a fiatalokat, így sokféle terv és gondolatmenet megvalósulása tekinthető meg ma" – mondta el az intézetigazgató.


fotó: Griechisch Tamás

A megnyitón részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. A városvezető szerint remek gondolatokat fogalmaztak meg a hallgatók. „Sopron egyes területeinek építészeti kihívásaira kerestek megoldást a soproni és fővárosi diákok. Remek munkák születtek, számos friss gondolattal. Érdekesség, ahol ezt megmutatjuk ma, az a ruhagyár épülete, és itt van az az erkély is, ahol az 1921-es népszavazás eredményét kihirdették. Van abban valami sorsszerű, hogy a soproni történelem ikonikus helyszínén gondolkodunk Sopron jövőjérő" – tette hozzá Sopron polgármestere.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek