| 2019. szeptember. 19. | 3 perc olvasás

Pozitívan tekint a szezon elé a Sopron KC

A tavalyi évhez hasonló eredményt szeretne elérni az idei szezonban is a Sopron KC.

Legalább a tavalyi évhez hasonló eredményt szeretne elérni az idei hazai férfi kosárlabda bajnokságban a Soproni Kosárlabda Club. A csapatnak hat új - öt légiós és egy magyar - játékosa lesz és minden bizonnyal a szeptember 28-i első bajnoki mérkőzésen teljes kerettel lép pályára a csapat Jászberényben — hangzott el csütörtökön sajtótájékoztatón a Novomatic Arénában.

Pojbics Szabolcs ügyvezető elmondta, hogy nehéz elvárást megfogalmazni a csapattól a szezon kezdete előtt, mert a bajnokság évek óta annyira kiegyensúlyozott, hogy már egy győzelem, vagy egy vereség is négy-öt hellyel változtathatja meg a csapat helyét a tabellán. A célunk az, hogy a csapat minél sikeresebb legyen és minél több embert tudjunk a lelátóra csalni egy megalkuvás nélküli, szerethető csapattal. Beszélt arról is, hogy a tavalyi évnél picit magasabb költségvetéssel dolgozhatnak 2019/2020-ban. A város minden követ megmozgat, hogy nyugodt háttérrel tudjunk dolgozni - fogalmazott, majd megköszönte a támogatást a szponzoroknak is. 

Sabáli Balázs vezetőedző elmondta, hogy öt új játékos érkezett, a hatodikkal pedig szóban már megegyeztek. Reményeim szerint az első bajnoki mérkőzésen teljes kerettel tudunk pályára lépni jövő hétvégén - mondta, majd hozzátette azt is, hogy az utolsó napokban is kényszerű váltás történt, mert Melvin Johnson helyére a hátvéd pozícióba Bernard Thompson érkezett. Kiemelte, hogy türelmesebbnek kell lenni az új csapattal, mert nem egyszerű hat új embert beépíteni. Sabáli Balázs is elmondta, hogy céljuk az, hogy a tavalyi évi eredményeket ezúttal is megismételjék. 

Takács Norbert csapatkapitány arról beszélt, hogy bár többször látott már el csapatkapitányi feladatokat az elmúlt években helyettesként, de ez az első szezon, amikor ténylegesen hozzátartozik ez a feladatkör. Szerethető csapatot szeretnék, amelyik rajtra készen áll - fogalmazott. 

Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő arról beszélt, hogy mintegy nyolcvan sportszervezettel van kapcsolatban az önkormányzat, de a férfi kosárlabda csapat kiemelt figyelmet élvez, a vezetőség pedig mindent megtesz azért, hogy a nézőket kiszolgálja. Hozzátette, hogy mindenki emberfeletti munkát végez a klubnál. Csiszár Szabolcs sok sikert kívánt az idei szezonra. 

A tájékoztatón mutatkozott be a klub szakmai stábjának új tagja, Dénes Gábor, aki a tavalyi szezon végén vonult vissza a profi játéktól. Gábor sportszervezői és marketing feladatokat fog ellátni. Csiszár Szabolcs a bejelentéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy fontos a belülről való építkezés, hiszen azzal, hogy Gábor már évek óta ismeri a klub életét és dinamikáját, még erősebb és stabilabb vezetőség jöhet létre.

Dénes Gábor úgy fogalmazott, hogy a rendelkezésére álló erőforrásokból a maximumot szeretné kihozni, célja pedig az, hogy a mérkőzések végeredményétől függetlenül az emberek azt érezzék, hogy az SKC nagycsaládjához tartoznak.

Pojbics Szabolcs bejelentette azt is, hogy új mezben, egy a hazai kosárlabda piacra újként belépő márkával, a Dorkoval kezdik a szezont, de a megszokott kék-fehér színekben.

Rigler Zsolt, a licence szerződés alapján mezeket forgalmazó cég társtulajdonosa elmondta, hogy három évvel ezelőtt nyitották meg üzletüket Sopronban. A csapatnak hosszú évek óta lelkes szurkolói, ezért nem volt kérdéses számukra, hogy a licence szerződés kézhezvétele után az SKC-val szeretnék közös pályafutásukat elindítani a kosárlabda piacon.

Legnépszerűbb cikkek