| 2020. február. 12. | 1 perc olvasás

Széchenyis diákok a klímavédelem jegyében

Klímavédelemmel kapcsolatos programjukat valósították meg a Soproni Széchenyi István Gimnázium tanulói a projekthét keretein belül. A fiatalok kiszámolták iskolájuk éves szén-dioxid kibocsájtását és javaslatokat tettek arra, miként lehetne csökkenteni azt.

A klímavédelem volt a központi témája annak a projekthétnek, melyet a Széchenyi Gimnáziumban tartottak januárban. Az ötlet a kepmteni testvériskolánál tett látogatásuknak köszönhető, hiszen a német diákok egy hasonló témájú programban vettek részt. 


Fotó: Barta Róbert

„Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a klímaváltozás problémájára, illetve arra, hogy a városi életben sok olyan tevékenységet végzünk, amivel folyamatosan szén-dioxid kibocsájtást és üvegházhatású gáz kibocsájtást generálunk”- részletezte a kezdeményezést Biczó Dániel, az egyik projektvezető diák.

„Ezt többféleképpen is lehet csökkenteni, például környezetbarátabb közlekedési eszközre váltunk, vagy új tevékenységekkel próbálunk negatív kibocsájtású akciókat végrehajtani, ilyen a faültetés is” - hangsúlyozta a tanuló.


Fotó: Barta Róbert

A projekthétnek egy másik fontos szerepe volt a nemes ügy felkarolásán kívül, mégpedig az új képzési rendszerek kipróbálása.

„A következő tanévben indul a Széchenyi István Gimnáziumban egy innovatív nyelvi osztály, melynek keretein belül nagyon sok projekt munka lesz, sokat fognak csoportban dolgozni a diákok. Ez a hét jó tapasztalat volt, sokat fog segíteni a módszer kidolgozásában” – fejtette ki Barta Róbert gimnáziumi tanár. „Büszke vagyok az osztályomra, hogy gyakorlatilag vezetés és szinte felügyelet nélkül csinálták végig a hetet, sikeresen, jól együttműködve” – mesélte az osztályfőnök.

Legnépszerűbb cikkek