| 2023. április. 22. | 1 perc olvasás

Projektzáró rendezvény tartott a Paddy Sportegyesület

Projektzáró rendezvény tartott a Paddy Sportegyesület. A sportszervezet számos futó- és közösségi eseményt szervez évek óta, és népszerűsítik a mozgást, elsősorban a futást és a floorballt. Az eseményt egy kerekasztal-beszélgetés is övezte.

A Szent Patrik-napi futás és az Éjszakai futás a Paddy Sportegyesület fő rendezvényei közé tartozik, melyeket a soproni futóközösség előszeretettel látogat. A szervezet egy pályázat keretében 2020-tól a floorballt is népszerűsíti.

„Az volt a cél, hogy kb. 1500 diákhoz kell eljutnunk, hogy bemutassuk nekik ezt a sportágat, ha van rá igény, akkor a tesitanárok bevonásával próbaedzéseket, bemutatóórákat tartsunk. Ezt el is kezdtük 2020 tavaszán, de a Covid-időszak nem kedvezett ennek, nem lehetett foglalkozásokat tartani, csupán néhány próbatréninget tudtunk szervezni – mondta el Dunaveczki András, az egyesület elnöke.

A floorballal több városi eseményen is találkozhattak a résztvevők, ahol szintén a sportágat népszerűsítették.

A koronavírus időszaka, illetve háború okozta gazdasági nehézségek ismét megnehezítették a lehetőségeket, a többi között erről is tanácskoztak a kerekasztal-beszélgetésen. Csiszár Szabolcs alpolgármester kiemelte, hogy a városban tevékenykedő egyesületek vezetői, edzői példás munkát végeznek. A működéshez az önkormányzat is hozzájárul, hogy minél több ember mozoghasson, vagy versenyszerűen sportolhasson.

A német nemzetiségi iskola tornatermében - a közös bemelegítés követően - bemutatkozhattak a résztvevő egyesületek.

Legnépszerűbb cikkek