| 2018. november. 28. | 1 perc olvasás

Pszi-Faktor – a rendkívüli tehetségkutató Sopronban!

Idén is bemutatkozhatnak az ország pszichológiai otthonainak tehetségei a GYIK Rendezvényházban, november 30-án. Az idén negyedszer meghirdetett programban a fellépők ének-zene, irodalmi színpad, vers mondás, és stand-up kategóriákban próbálhatják ki magukat.

Idén 17 intézmény 114 lakója 55 műsorszámmal vesz részt a rendezvényen, amelyet egy országosan ismert tehetségkutató műsor nyomán kapta nevét. A szervezők szerint a program kiváló közösségi élmény minden évben a pszichiátriai otthonokban kezeltek számára, ahol bátorságot nyerve bemutathatják talentumukat a közönségnek, és egymásnak – távol az intézmények falaitól. A Pszi-Faktor méltó tehetségkutató mivoltához: a fellépők igazi színpadon, komoly zsűri előtt mutatkozhatnak be, és kategóriánkénti helyezést kaphatnak.

A rendezvényt Belényessy Éva, az Ágfalvi Pszichiátriai Otthon telephelyvezetője hirdetett meg idén immáron negyedik alkalommal, hagyományteremtő szándékkal. A belépés ingyenes, a szervezők támogatást szívesen elfogadnak.

Az első ilyen rendezvény a 70-es évek második felében a simasági rehabilitációs intézetben volt dr. Makkos László igazgató főorvos ötlete alapján, a szervezésben és kivitelezésben Belényessy Ibolya és Belényessy Albert munkája nyomán. Közel húsz évig volt népszerű rendezvény a lakók, és dolgozók körében egyaránt. Az ötletet több intézmény is átvette, saját képére szabta. Az ágfalvi otthon hagyomány őrzésben a simasági modellt követi. 

Legnépszerűbb cikkek