Pünkösdkor már jöhetnek a vendégek ebbe a soproni szállodába

Lassú ütemben, de növekszik az érdeklődés a hazai szálláshelyek iránt. Az elmúlt időszakban, a turizmust és a vendéglátást is negatív irányban érintette a koronavírus-járvány. Vidéken azonban az enyhítéseknek köszönhetően folyamatosan nyitnak a szállodák, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

Jelenleg még zárva a legtöbb hotel, apartman, a nyár közeledtével és az enyhítések bevezetésével azonban élénkülés várható. Tóth András, a Hotel Szieszta üzemeltetési igazgatója elárulta, ugyan érzékelhetően kevesebb az érdeklődő, de úgy készülnek, hogy e hónap végén, Pünkösdkor már tudnak vendégeket fogadni.

 - A pünkösdi hétvégén szeretnék megnyitni, ezt az időpontot már meg is hirdettük, de sok múlik még azon, hogy a kormány milyen intézkedéseket vezet be addig. A nyitást a Magyar Turisztikai Ügynökség kézikönyve alapján fogjuk megtenni, ez meghatározza a vendégek ültetését és a wellness működését is. Nyitási akciókkal szeretnénk toborozni a vendégeket. Alakul a foglaltság, de leginkább a nyár vége és az ősz kecsegtet majd jobb eredményekkel - hangsúlyozta az üzemeltetési igazgató.

Ezt a "csendes" időszakot sikerült egy kis szépülésre-épülésre is kihasználni a hotelben. - Folytattuk a nyílászáró cseréket, ami már korábban is zajlott, cseréljük a külső korlátokat, terasz elválasztókat, és a szálloda külső szigetelésével is gyorsabban tudtunk haladni- mondta Tóth András.

A Magyar Turisztikai Ügynökség felmérése szerint a járvány lecsengését követő fél évben a magyarok 54 százaléka akar belföldön utazni, a többség aktív szabadidős tevékenységet szeretne végezni és fürdőszolgáltatásokat kíván igénybe venni; külföldi utazást a magyarok 23 százaléka tervez.

Munkálatok a hotelben
Munkálatok a hotelben
 Tóth András üzemeltetési igazgató
Tóth András üzemeltetési igazgató

Legnépszerűbb cikkek