| 2019. január. 31. | 1 perc olvasás

Püspöki áldás szállt a Szent Pál Szakkollégium új kápolnájára

Dr. Veres András megyéspüspök áldotta meg a Szent Pál Katolikus Szakkollégium új kápolnáját csütörtökön este. A modern szakrális terem 80 fő befogadására alkalmas.

Szentmisével kezdődött a hitélet a Szent Pál Katolikus Kollégium új kápolnájában. Dr. Veres András-megyéspüspök – aki megáldotta a kápolnát portálunknak elmondta: a kápolna az elmélyülés helyszíne. – Ez általánosságban igaz – folytatta a püspök - , de még inkább igaz egy egyházi intézményben,  mint ez a szakkollégium, hogy a fiatalok, akik itt együtt élnek, együtt járnak az egyetemre, mindig találjanak egy helyet, ahol elvonulhatnak, vagy részt vehetnek a közösségi liturgiákon.

Az alagsorban volt a korábbi kápolna, most sikerült a kollégium területén egy olyan helyet találni, ami alkalmasabb a célra. A kápolna pályázati forrásból valósult meg, mintegy 15 millió forintos beruházásként.


fotó: Griechisch Tamás

Kaposi László kollégium igazgató kérdésünkre elmondta: a Szent György utcában egy kezelésben volt a lelkészség, a plébánia és a kollégium, most azonban a három intézmény különvált, így vált szükségessé, hogy a kollégiumnak is legyen egy saját egyetemi kápolnája. - 52 hallgatója van a kollégiumnak, a kápolna pedig nyolcvan fő befogadására is alkalmas. Ez egy jövőképnek is teret ad, hogy a mi hallgatóink, az egyetemisták is továbbadják a hitüket és egyszer majd megteljen ez a kis kápolna – tette hozzá az igazgató.

A liturgián részt vett Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, Filep Márk önkormányzati képviselő és Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője valamint a Soproni Egyetem vezetősége is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek