| 2018. március. 4. | 2 perc olvasás

Rangadót nyert a Sopron Basket!

A Női Kosárlabda Bajnokság csúcsrangadóján a Sopron Basket 77-65-re legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Ezzel mindkét csapat mutatója 2 vereségre módosult. Ugyanakkor az egymás elleni eredményt tekintve a Szekszárd van kedvezőbb pozícióban, mivel a két csapat őszi meccsén 13 pontos győzelmet arattak a Tolnaiak.

Az alapszakasz első helyének szempontjából kulcsfontosságú meccsen fogadta a Sopron Basket az Atomerőmű KSC Szekszárdot. A soproni csapatban Tina Jovanovic volt a kimaradó légiós, míg a szekszárdi együttesben Teja Oblak sérülés miatt nem léphetett pályára. A sárga mezes Sopron kapta el jobban a fonalat a rangadó kezdetén. Yvonne Turner szerezte az első pontokat, két perc alatt pedig 9-0-ra lépett el a címvédő. Erica McCall triplájával kezdte meg a felzárkózást a Szekszárd. Az első etap hajrája a Sopronnak sikerült jobban. Amikor a játékrész utolsó másodperceiben Aleksandra Crvendakic duplája célt ért, 26-17-re módosult az állás. A második negyedet Marcia Costa duplája vezette fel, majd Weninger Virág 2+1-es megoldásával 29-19-nél elérte a 10 egységet a különbség. A folytatásban Studer Ágnes és Bálint Réka tripláival került közelebb riválisához a Szekszárd. 

A félidő hajrájához érkezve Soproni oldalon Aleksandra Crvendakic és Dubei Debóra, a szekszárdi oldalon pedig ismét Bálint Réka és Studer Ágnes villant távolról. Összesen 10 triplát láthattunk az első 20 percben. A meccs 5-8 pontos különbségnél állt be. A félidőt Milovanovic középtávolija zárta, amivel 45-37-re módosult az állás. A harmadik negyedet Gereben Lívia és Dubei Debóra kosárváltása vezette fel. Ezt követően Studer Ágnes és Marcia Costa dupláival 47-43-ra felzárkózott a Szekszárd. Lényegesen pontszegényebben folytatódott a rangadó, de hatalmas küzdelmet folyt a pályán. Egy hosszabb kosárcsend után Erica McCall egészen 2 egységre felhozta a Szekszárdot. Ezt követően azonban Jelena Milovanovic ismét növelte a különbséget. Az egyre feszültebbé váló meccsen a harmadik etap közepén pár percet állt a játék, amikor egy soproni nézőt küldtek ki a játékvezetők.

 

A harmadik negyed hajrájában Sara Krnjic négy pontjával 51-49-re felzárkózott a Szekszárd. A folytatásban azonban ismét megvillant Jelena Milovanovic, öt pontjával 56-49-re ellépett a Sopron. A játékrész végjátékában a soproni szurkolóknak Alaina Coates kihagyott büntetői okoztak fejfájást, így végül 58-53-ról futottak neki a csapatok az utolsó 10 percnek. A Szekszárd kapott el egy jobb sorozatot támadásban, amivel 66-61-re felzárkózott. Ekkor már nem csak a győztes kilétét figyelték a felek, hanem az egymás elleni eredmény szempontjából a különbséget is. Az utolsó három perchez érkezve Jelena Milovanovic büntetői és Alaina Coates ziccere 72-62-nél 10 egységre növelték a soproni előnyt. A vendégek taktikusan Coates-t faultolták, aki egy büntetőt értékesített. Ezzel 76-64-re módosult az állás és ekkor még 25 másodperc volt hátra. Ezt követően Milovanovic McCall ellen szabálytalankodott. A szekszárdi légiós mindkét büntetőjét kihagyta, majd McCall faultja után Crvendakic jött két büntetővel. A Sopronnak még 7 másodpercre maradt, hogy 13 egység feletti győzelmet harcoljon ki, de nem talált be.

Legnépszerűbb cikkek