| 2022. december. 11. | 1 perc olvasás

Rangos elismerés a rendszerváltó politikusnak

A Kereszténydemokrata Néppárt hétvégi Országos Választmányának Budapesten, a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday utcai székházában tartott ülésén Firtl Mátyás, Sopron és környéke korábbi országgyűlési képviselője a KDNP legrangosabb elismerését vehette át Semjén Zsolt pártelnöktől.

„A Kereszténydemokrata Párt Országos Elnöksége és a Barankovics István Alapítvány Kuratóriuma hazánk fejlődésének előmozdításáért, a keresztény szellemiség és a kereszténydemokrácia megerősítéséért végzett országosan kiemelkedő munkássága elismeréseként Firtl Mátyás úrnak, a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmánya Elnökségi Tagjának a Barankovics Emlékérem kitüntetést adományozza." Az adományozási oklevelet dr. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Latorcai János, a KDNP Országos Választmányának elnöke, dr. Mészáros József, a Barankovics István Alapítvány Kuratóriumának elnöke jegyzi.

Firtl Mátyás több mint három évtizedes aktív politikusi pályája 1989-ben, a rendszerváltozáskor, kereszténydemokrata felkérésre indult, azzal az értékelvű közéleti szerepvállalással helyi, megyei, országos, majd nemzetközi téren is, amely során a politikusi hivatást az eltelt csaknem három évtized alatt mindig a legnemesebb értelemben vett szolgálatnak tekintette és szolgálatként végezte**. Tette ezt azzal a felelősség- és hivatástudattal és tisztes helytállással, mint amellyel 1989 előtt – szó szerint is –„szolgálat”-ot teljesített a csaknem 30 évig műszaki területen eltöltött munkakörében az Antenna Hungáriánál.

Legnépszerűbb cikkek