Rangos elismerésben részesült az Eötvös-iskola tanára

  2021. szeptember 10. - www.sopronmedia.hu (Eötvös József Evangélikus Gimnázium,Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium)

Összesen 57 kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógus, tehetségsegítő szakember, valamint hat települési önkormányzatnak adott át díjakat Novák Katalin családokért felelős miniszter a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” gálán. Igaz Csilla, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium tanára Kiváló tehetségfejlesztő kategóriában kapott elismerést.

Novák Katalin családokért felelős miniszter az eseményen hangsúlyozta: a következő évben a Nemzeti Tehetségprogram minden korábbinál nagyobb kerettel gazdálkodhat, 4,4 milliárd forint jut a tehetségek támogatására a kormány és a személyi jövedelemadójuk egy százalékát felajánlók jóvoltából. Az elmúlt másfél évre visszatekintve felértékelődnek a Bonis Bona elismerések, hiszen a járványhelyzetben új kihívásokkal szembesültek a tehetségeket segítő szakemberek.

A tehetséggondozás területén nyújtható legrangosabb elismerés, a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díj összesen négy egyéni kategóriában adható. „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő” és „Kiváló tehetségsegítő” elismerésben idén összesen 50-en részesültek, illetve életműdíjat négy szakember vehetett át. „Kiváló tehetséggondozó szervezet” kategóriában három szervezet tevékenységét díjazták. Tehetségbarát önkormányzat 2021 díjjal hat, a tehetséggondozást példaértékűen támogató települési önkormányzat tevékenységét ismerték el.

A 2013-ban alapított, „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díj forrását 2021-ben is a Nemzeti Tehetségprogram (NTP) biztosítja, a kitüntetések odaítélésének fő célkitűzése, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a hazai és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi szakembereket, akik munkájuk során kiemelkedően sokat tesznek a fiatalok tehetsége kibontakoztatásáért.

Az eseményen köszöntötték az idén második alkalommal meghirdetett Stipendium Peregrinum-ösztöndíjat elnyert fiatalokat is. Az ösztöndíj azon kiemelkedő tehetségeknek szól, akik képességeik, tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire nyertek felvételt, és akik vállalják, hogy megszerzett tudásukat hasznosítani fogják Magyarországon. A rangos külföldi egyetemeken folytatott tanulmányoknak komoly költségei vannak, ezeknek fedezésében nyújt jelentős támogatást az ösztöndíj. Idén 47 fiatal részesül mintegy félmillárd forint értékű ösztöndíjban, ők folytathatják vagy kezdhetik meg tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein. A rendezvényen részt vettek a fiatalok felkészítésében instruktorként szerepet vállalt neves művészek, sportolók és közéleti személyiségek is.

A Kiváló tehetségfejlesztő kategória díjazottjai között szerepel Igaz Csilla, a Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium tanára.  

Borítókép; Eötvös József Evangélikus Gimnázium,Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium

Kérem, várjon... Kérem, várjon...