Rangos elismerésben részesült az Eötvös-iskola tanára

Összesen 57 kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógus, tehetségsegítő szakember, valamint hat települési önkormányzatnak adott át díjakat Novák Katalin családokért felelős miniszter a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” gálán. Igaz Csilla, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium tanára Kiváló tehetségfejlesztő kategóriában kapott elismerést.

Novák Katalin családokért felelős miniszter az eseményen hangsúlyozta: a következő évben a Nemzeti Tehetségprogram minden korábbinál nagyobb kerettel gazdálkodhat, 4,4 milliárd forint jut a tehetségek támogatására a kormány és a személyi jövedelemadójuk egy százalékát felajánlók jóvoltából. Az elmúlt másfél évre visszatekintve felértékelődnek a Bonis Bona elismerések, hiszen a járványhelyzetben új kihívásokkal szembesültek a tehetségeket segítő szakemberek.

A tehetséggondozás területén nyújtható legrangosabb elismerés, a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díj összesen négy egyéni kategóriában adható. „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő” és „Kiváló tehetségsegítő” elismerésben idén összesen 50-en részesültek, illetve életműdíjat négy szakember vehetett át. „Kiváló tehetséggondozó szervezet” kategóriában három szervezet tevékenységét díjazták. Tehetségbarát önkormányzat 2021 díjjal hat, a tehetséggondozást példaértékűen támogató települési önkormányzat tevékenységét ismerték el.

A 2013-ban alapított, „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díj forrását 2021-ben is a Nemzeti Tehetségprogram (NTP) biztosítja, a kitüntetések odaítélésének fő célkitűzése, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a hazai és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi szakembereket, akik munkájuk során kiemelkedően sokat tesznek a fiatalok tehetsége kibontakoztatásáért.

Az eseményen köszöntötték az idén második alkalommal meghirdetett Stipendium Peregrinum-ösztöndíjat elnyert fiatalokat is. Az ösztöndíj azon kiemelkedő tehetségeknek szól, akik képességeik, tudásuk alapján a világ legrangosabb egyetemeire nyertek felvételt, és akik vállalják, hogy megszerzett tudásukat hasznosítani fogják Magyarországon. A rangos külföldi egyetemeken folytatott tanulmányoknak komoly költségei vannak, ezeknek fedezésében nyújt jelentős támogatást az ösztöndíj. Idén 47 fiatal részesül mintegy félmillárd forint értékű ösztöndíjban, ők folytathatják vagy kezdhetik meg tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein. A rendezvényen részt vettek a fiatalok felkészítésében instruktorként szerepet vállalt neves művészek, sportolók és közéleti személyiségek is.

A Kiváló tehetségfejlesztő kategória díjazottjai között szerepel Igaz Csilla, a Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium tanára.  

Borítókép; Eötvös József Evangélikus Gimnázium,Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium

Legnépszerűbb cikkek