| 2023. október. 4. | 1 perc olvasás

Rangos szakmai elismerés

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

Első alkalommal október 4-én, az állatok világnapján a Spuri hívónevű, Atom avatási nevű szolgálati kutya munkáját ismerték el. A Szagolunk és Védünk elnevezésű rangos díjat 2023-ban a négylábú kolléga kutyavezetőjével, Tremmel Nándor rendőr főtörzszászlós, csoportparancsnokkal vehette át a főkapitánytól.

Spurit, a nyolcéves belga juhászkutyát kilenchetes korában választotta ki vezetője, és ezt követően kezdte meg nevelését a szolgálati pályára. Hamar kiderült, hogy született rendőrkutya, mivel szakmai rátermettségét, a díjra való jogosultságát 19 bevetésen 10 embercsempész és 106 határsértő elfogásával bizonyította. Munkája során a személykeresést hatékonyan kiegészítette a kábítószer-keresés is, melyben szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Tremmel Nándor rendőr főtörzszászlós 1993. március 1-jén kezdte hivatásos szolgálatát az egykori Győri Határőr Igazgatóság Soproni Határrendészeti Kirendeltség állományában. 1996-ban szerzett kutyavezetői képesítést. Szakmai pályafutása alatt eddig hétszer kapott különböző szintű elismerést, utoljára a magyar rendőrség kutyás szolgálata népszerűsítésének, célkitűzései megvalósításának példaértékű végrehajtásáért az Országos Rendőr-főkapitányság részesítette jutalomban.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek