| 2023. június. 2. | 1 perc olvasás

Rangos úszómegmérettetés Sopronban

A Lőver Uszodában rendezik június 2-4. között a kvalifikációs versenyt, amelyen eldől, ki kerül be az úszó felnőtt világbajnokságra utazó végleges keretbe, valamint kihirdetik, kik indulnak az U23-as Európa-bajnokságon, illetve a junior Európa-bajnokságon.

Jelenleg huszonhárom tagú a fukuokai világbajnokságra kijelölt magyar medencés úszóválogatott, amelyet a CXXV. országos úszóbajnokság után hirdetett ki Sós Csaba szövetségi kapitány. Az ob után kijelölt tizenegy női és tizenkét férfi úszó részvétele már biztos, hozzájuk csatlakozhatnak még Sopronban versenyzők.

„Több mint 300 úszó ugrik medencébe ebben a pár napban. Olimpiai és világbajnoki szintet kell úszniuk azoknak, aki szeretnének csatlakozni társaikhoz a különböző kategóriákban. Remek helyszín, csodálatos a létesítmény, a szakemberek is kiválóak, minden adott egy jó versenyhez – mondta el nyitó beszédében Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke.

A rendezvényen részt vett Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere. Köszöntőjében hangsúlyozta: örömmel adnak helyt rangos országos megmérettetéseknek.

„Sopron sportváros, óriási öröm, hogy a Sopron Openen ennyi sportoló csobbanhat a medencébe. Remek a kapcsolatunk az úszószövetséggel, délelőtt a parasportolók, délután pedig az ifjúsági és felnőttsportolók úszhattak szebbnél szebb időket. Köszönöm az esemény szervezőinek a munkáját, illetve dicséret illeti a mi szakembereinket, rendezőinket, versenybíróinkat, akik minden rendezvényen maximálisan odateszik magukat, és olyan munkát végeznek, hogy egyre több sporteseménynek adhatunk otthont.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek