| 2023. december. 14. | 1 perc olvasás

Rászoruló gyermekeknek készítettek játékokat a Soproni Egyetem hallgatói

Idén is nagy örömmel fogadták a benedekes hallgatók saját kézzel készített társasjátékait a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézet munkatársai. A felajánlott játékokat dr. habil. Varga László dékán és dr. Hartl Éva intézetigazgató karácsonyi ajándékként vitte el a rászoruló gyermekeknek.

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán hagyomány, hogy az elsőéves óvodapedagógus-hallgatók dr. Hartl Éva és dr. Pásztor Enikő irányításával - elkészítik a saját társasjátékukat. A projekten a tanulók közel fél éven át dolgoznak, elkészítik a szabályokat, és magát a társasjátéknak a tábláját is. Feladatuk még a bábuk kitalálása, és mindig nagyon igényes, sokszínű alkotások születnek.

fotó: Soproni Egyetem 
A játékokban benne van a hallgatók szíve-lelke, ideje és kreativitása, így ezek sokkal többet érnek, mint a boltban kapható társaik. Használni fogjuk a Családok Átmeneti Otthonában és a Gyermekek Átmeneti Otthonában a szabadidős foglalkozásokon, de az intézet Boróka Klubjában is kölcsönözhetőek lesznek a Jereván lakótelepi kisházban 

- fogalmazott az átadón Roth Gyuláné, a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézet igazgatója.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek