| 2022. augusztus. 20. | 2 perc olvasás

„Rátaláltam, itt a helyem!” - 25 éves a Szent Imre-templom

Hálaadó püspöki szentmisét tartottak szombaton a Szent Imre-templom felszentelésének 25. évfordulója alkalmából. A mise előtt a Szent Imre-templom udvar tulajdonjogának rendezésére vonatkozó ünnepélyes aláírás is megtörtént.

1997. augusztus 20-án szentelte fel Dr. Pápai Lajos megyéspüspök a soproni Szent Imre-templomot, mely a város egyik dinamikusan fejlődő városrészén, a Jereván lakótelepen épült. 25 év elteltével a hívő közösség hálát ad Istennek nem csupán a templomért és a plébániáért, hanem azért is, hogy minden korosztályból számos közösség otthonra talál e falak között, sok-sok ember számára az imádságos elcsendesedés, a hitbéli megerősödés, valamint emlékezetes életesemény helye lett. Mindebből fakad a jubileum mottója: „RÁtaláltam, itt a helyem!” 

fotó: Griechisch Tamás

Szombaton 15.30-kor a plébánia közösségi termében sor került sor a templomkert tulajdonjogának rendezéséről szóló ajándékozási szerződés aláírására Sopron MJV önkormányzata és a plébánia között dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Veres András megyéspüspök és Németh István plébános közreműködésével. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a templom kertje és udvara önkormányzati tulajdonban volt és azt az ajándékot kapták, hogy az ezüstjubileum alkalmából rájuk ruházták.

Büszkék vagyunk rá, hogy a vasárnapi napokon délelőttönként a családos szentmisénk a legnagyobb látogatottságnak örvend - emelte ki a sok – a plébánia életében fontos- esemény közül Németh István plébános.
-    Negyed évszázada szentelték fel itt ebben a sűrűn lakott városrészben a Szent Imre-templomot, és azóta megépült még a Szent Margit-templom a Lőverekben, továbbá felújítottuk a Szent Mihály-templomot is. Ez azt jelenti, hogy mi hiszünk a jövőben és vigyázzuk a kultúránkat, ami nagyon fontos azokban az időkben, melyek elé mostanság Európa és a világ néz – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián polgármester.
Dr. Veres András megyéspüspök elmondta, nemcsak az épület áll, de a közösség is szépen épül, hiszen egy ekkora lakótelepen érthető, hogy a templom egy lelki gyűjtőpont
 

fotó: Griechisch Tamás
 

Az ünnepi alkalmak csúcspontjaként 16 órakor hálaadó szentmisét tartottak dr. Veres András megyéspüspök vezetésével és a város papságával, amin a meghívott városvezetők és díszvendégek, valamint a hívő közösség együtt adott hálát Istennek az elmúlt 25 évért.

Az eseményen a polgármester mellett Csiszár Szabolcs alpolgármester, Tóth Éva, a körzet önkormányzati képviselője, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke  és Magas Ádám önkormányzati képviselő is részt vett.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek