| 2016. április. 20. | 1 perc olvasás

„RE-AKCIÓ”-ban a diákok

A Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola, valamint a Soproni Kozmutza Flóra EGYMI közös szervezésében Országos bűnmegelőzési programra került sor Sopronban.

A rendezvényt Dr. Simon István alpolgármester nyitotta meg, aki arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy kerüljék a problémás helyzeteket, legyenek elővigyázatosak és ne hagyják magukat befolyásolni.

Az eseményen a diákok és tanárok mellett az önkormányzat több képviselője, a soproni rendőrkapitány és intézményvezetők is részt vettek.

A RE-AKCIÓ nevű kezdeményezés olyan, az iskolákban megvalósításra kerülő bűnmegelőzési projekt, amely interaktív módon, komplex módszerekkel szólítja meg a diákokat és pedagógusokat. A program legfőbb célja a bűnmegelőzéssel kapcsolatos prevenciós ismeretek, cselekvőképes tudás átadása. Idén országszerte 3 helyszínen, köztük városunkban kerülhet sor erre a nagyszabású rendezvényre.

A projektben résztvevő diákok különböző foglalkozásokon, előadásokon, szituációs gyakorlatokon vehettek részt, amelyeken testközelből tapasztalhatták meg egy büntető eljárás teljes folyamatát az elkövetéstől a rendőrségi előállításon át a letöltendő szabadságvesztés megkezdéséig.


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek